CHLEBA VE VAJÍČKU: Jak ho vylepšit

CHLEBA VE VAJÍČKU: Jak ho vylepšit
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    10 min

Chleba ve vajíčku je obdoba francouzského toustu, kdy obyčejný plátek chleba obalíte v rozšlehaném vejci a poté orestujete na pánvi. Zkuste ho vylepšit a máte skvělou pochoutku třeba k večeři.

Chleba ve vajíčku je tak jednoduchý na přípravu, že se skoro stydím přidat postup na jeho přípravu. Já však nedělám obyčejný chleba s vajíčkem, vždy jej udělám obložený a doplním ho dalšími ingrediencemi, které mu nejen sluší, ale i skvěle chutnají.

Suroviny na chleba ve vajíčku

  • olej 
  • plátky staršího chleba
  • 4 vejce
  • sůl, pepř
  • kečup nebo hořčice
  • šunka
  • sýr
  • kyselé okurky
  • rajče
  • jarní cibulka
  • čerstvá petrželka

Postup přípravy na vylepšený chleba ve vajíčku

  1. Nejprve si chléb rozkrájejte na středně tlusté plátky a vejce si vidličkou rozšlehejte v hlubokém talíři. K vejcím přidejte sůl a pepř.
  2. Chléb z obou stran namočte ve vaječné směsi a dejte na pánvičku s rozpáleným olejem. Na středním ohni chleba osmažte z obou stran dozlatova a dejte na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného oleje.
  3. Chléb ve vajíčku potřete plnotučnou hořčicí nebo kečupem, přidejte plátky šunky nebo sýra, doplňte kyselou okurkou a rajčetem. Vše nakonec dozdobte petrželkou nebo jarní cibulkou. Při zdobení se inspirujte mojí fotkou, při přidávání šunky je důležité ji tam jen tak nepoložit jako na klasický chléb, ale opravdu se pokuste udělat obložený chléb (stejně jako chlebíčky).

Chutnal vám chleba obalený ve vejci? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Chleba ve vajíčku

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..