Staročeský houbový kuba

Staročeský houbový kuba
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    1 hodina
  • Porce
    4
  • Ready In
    1 hodina, 30 minut

Každý rok se těšíme na houbovou sezónu, kdy jdeme do lesa a sbíráme naše oblíbené houby. Z hub si připravujeme různé pochoutky, jako smažené houbové řízky, omáčky, polévky, pečené houby a jiné. Dnes jsme zavzpomínali na Vánoce a na to, jak se už těšíme a tak jsme si připravili houbového kubu, který podle nás z vánoční tabule skoro vymizel.

Staročeský houbový kuba je dobré a prosté jídlo, které zasytí na Štědrý den k obědu či večeři. V tomto pokrmu pocítíte dokonalé spojení sušených hub, česneku a bylinek. Staročeský houbový kuba obsahuje hlavně sušené houby a kroupy, takže milovníci hub si přijdou na své.

Suroviny – Houbový kuba

  • Sušené houby
  • Kroupy
  • Cibule
  • Česnek
  • Sůl a pepř
  • Oregano, tymián, drcený kmín
  • Sádlo – na smažení + vymazání pekáčku

Postup přípravy – Houbový kuba

  • Nejprve namočíme sušené houby a kroupy přes noc do vody.
  • Další den přelijeme houby i s vodou, ve které byly namočené do většího hrnce a dáme vařit. Kroupy nalijeme také s vodou do jiného menšího hrnce a uvaříme doměkka.
  • Připravíme si pánvičku a na sádle orestujeme cibuli nakrájenou najemno a prolisované tři stroužky česneku, necháme zesklovatět.
  • Poté vezmeme uvařené houby a kroupy, scedíme a smícháme v míse. Přidáme sůl a pepř dle chuti.
  • Připravíme si pekáček nebo zapékací mísu, vytřeme troškou sádla a nasypeme do něj smíchané houby s kroupami.
  • Jakmile zezlátne cibule, kterou jsme orestovali, přidáme ji do pekáče a ochutíme drceným kmínem, tymiánem, oreganem, solí a pepřem dle libosti.
  • Směs pořádně promícháme a dáme péct do předehřáté trouby při 180°C na 25 minut a poté můžeme podávat.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Staročeský houbový kuba

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..