- 10 května, 2022
- od Filip
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce6
-
Zhlédnutí1 455
Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte si ho doma sami.
Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve je velice jednoduchý recept u kterého nezašpiníte příliš nádobí a celá rodina si na něm pochutná. Základem je mleté vepřové maso, můžete však použít i mix nebo vepřové maso nakrájené na nudličky.
Suroviny na rychlé vepřové rizoto
2 lžíce oleje
2 cibule
500 g mletého masa (vepřové nebo mix)
2 mrkve
lžíce sladké papriky
140 g rajčatového protlaku
voda na podlití
300 g rýže
100 g mraženého hrášku
120 g nakládané kápie
sůl & pepř
strouhaný sýr
VIDEORECEPT

Postup přípravy vepřového rizota
Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno. Mrkev si nakrájejte na středně velké kostičky.
Ve větší pánvi (wok) nebo hrnci si rozehřejte 2-3 lžíce oleje. Na oleji pár minut restujte cibuli s mrkví.
Přidejte mleté maso a mícháním jej rozdělujte na menší kousky. Maso trochu osolte.
Jakmile se maso zatáhne, tak přidejte rajský protlak, lžíci sladké papriky, vše promíchejte a nechte provonět.
Základ podlijte zhruba 500 ml vody, přidejte rýži, přiklopte a na velmi mírném ohni duste pod pokličkou 25 minut. Občas směs promíchejte, aby neměla tendenci se přichytávat ke dnu. Nezapomeňte osolit a opepřit.
Jakmile je rýže uvařená a mrkev měkká, přidejte mražený nebo čerstvý hrášek a nakládanou kápii pokrájenou na plátky. Dobře vše promíchejte a nechte společně vše pár minut prohřát.
Hotové rizoto posypte strouhaným sýrem a můžete přidat i kyselé okurky.
Chutnalo vám rychlé vepřové rizoto z jedné pánve? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Rychlé vepřové rizoto
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept