-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření1 hodina
-
Porce6
-
Celkový čas1 hodina 20 minut
Nejlepší vepřový guláš Pohlreich
Nejlepší vepřový guláš Pohlreich je recept inspirovaný Zdeňkem Pohlreichem, který zmínil, že nejlepší vepřový guláš dosáhnete s vepřovou plecí a bez jíšky, tedy s použitím stejného množství cibule jako masa na zahuštění. Obecně platí, že se na dušení nehodí libová masa jako je vepřová panenka. Vepřová kýta je poměrně také dost libová a hodí se především pro malé děti, které tučné maso často okrajují.
Suroviny na nejlepší vepřový guláš ala Pohlreich
- 700 g vepřová plec
- 700 g cibule
- 2 stroužky česneku
- půl lžičky drceného kmínu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžičky mletého pepře
- 1 vrchovatá lžička majoránky
- sádlo nebo olej
- sůl
- voda na podlití
VIDEORECEPT
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NlPA1K0aaYw[/embedyt]Nejlepší vepřový guláš Pohlreich postup přípravy:
- Nejprve si opláchněte maso a nakrájejte ho na 3-4 cm velké kousky. Maso osolte a dejte stranou.
- Mezitím si oloupejte a nakrájejte najemno cibuli. Na rozpáleném tuku si v hrnci začněte restovat kousky osoleného masa. Vždy poklaďte jednu vrstvu masa, tu ze všech stran orestujte dozlatova, dejte stranou a poté restujte další vrstvu masa. Maso by nemělo být na sobě a pokud se chytá dna hrnce, tak ještě není dostatečně opečené. Zbytečně jej nemíchejte, jen restujte z každé strany.
- Jakmile máte veškeré kousky masa opečené a stranou na talíři, přidejte do rozpáleného tuku cibuli. Cibuli smažte dozlatova až téměř dohněda. Když je cibule zlatohnědá, vraťte maso do kastrolu a vše zaprašte lžící mleté sladké papriky. Tu nechte za stálého míchání rozpustit v tuku a po půl minutě zhruba zalijte vše horkou vodou.
- Nyní kastrůlek přiklopte, stáhněte plamen a duste doměkka zhruba hodinu až hodinu a půl.
- Maso je měkké a cibule by měla guláš krásně zahustit. Pokud není guláš hustý podle vašich představ, můžete jej zahustit jíškou. Po vypaření přebytečné vody a rozpadnutí cibule by však měl být guláš zahuštěný.
- Guláš podávejte s čerstvou cibulí a knedlíky nebo s vaší oblíbenou přílohou.
Vyzkoušejte také:
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu