Nejlepší vepřový guláš Pohlreich

Nejlepší vepřový guláš Pohlreich
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    1 hodina
  • Porce
    6
  • Ready In
    1 hodina 20 minut

Nejlepší vepřový guláš Pohlreich

Nejlepší vepřový guláš Pohlreich je recept inspirovaný Zdeňkem Pohlreichem, který zmínil, že nejlepší vepřový guláš dosáhnete s vepřovou plecí a bez jíšky, tedy s použitím stejného množství cibule jako masa na zahuštění. Obecně platí, že se na dušení nehodí libová masa jako je vepřová panenka. Vepřová kýta je poměrně také dost libová a hodí se především pro malé děti, které tučné maso často okrajují.

Suroviny na nejlepší vepřový guláš ala Pohlreich

  • 700 g vepřová plec
  • 700 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • půl lžičky drceného kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 1 vrchovatá lžička majoránky
  • sádlo nebo olej
  • sůl
  • voda na podlití

VIDEORECEPT

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NlPA1K0aaYw[/embedyt]

Nejlepší vepřový guláš Pohlreich postup přípravy:

  1. Nejprve si opláchněte maso a nakrájejte ho na 3-4 cm velké kousky. Maso osolte a dejte stranou.
  2. Mezitím si oloupejte a nakrájejte najemno cibuli. Na rozpáleném tuku si v hrnci začněte restovat kousky osoleného masa. Vždy poklaďte jednu vrstvu masa, tu ze všech stran orestujte dozlatova, dejte stranou a poté restujte další vrstvu masa. Maso by nemělo být na sobě a pokud se chytá dna hrnce, tak ještě není dostatečně opečené. Zbytečně jej nemíchejte, jen restujte z každé strany.
  3. Jakmile máte veškeré kousky masa opečené a stranou na talíři, přidejte do rozpáleného tuku cibuli. Cibuli smažte dozlatova až téměř dohněda. Když je cibule zlatohnědá, vraťte maso do kastrolu a vše zaprašte lžící mleté sladké papriky. Tu nechte za stálého míchání rozpustit v tuku a po půl minutě zhruba zalijte vše horkou vodou.
  4. Nyní kastrůlek přiklopte, stáhněte plamen a duste doměkka zhruba hodinu až hodinu a půl.
  5. Maso je měkké a cibule by měla guláš krásně zahustit. Pokud není guláš hustý podle vašich představ, můžete jej zahustit jíškou. Po vypaření přebytečné vody a rozpadnutí cibule by však měl být guláš zahuštěný.
  6. Guláš podávejte s čerstvou cibulí a knedlíky nebo s vaší oblíbenou přílohou.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • rozmarynaH

      Výborný recept!

    • Josef

      To je zase recept :
      Kolik vody,
      2 lžičky pepře?,majoránka, česnek ( celý, nakrájet, rozetřít)?, kdy vložit do hrnce? Kdo začíná vařit z toho moc moudrý nebude.
      Hlavně že to je podle Polraicha.?‍♂️

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..