Přidat recept Přidat recept

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
  • Čas přípravy
    35 min
  • Doba vaření
    60 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    454

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem je taková klasika mezi českými recepty. Jídlo, které nechybělo ani ve školních jídelnách má dodnes spoustu příznivců. Milovníci sladkého jídla se po nich mohou utlouct. Vyzkoušejte si náš poctivý recept na dukátové buchtičky sami doma.

Suroviny k přípravě buchtiček s vanilkovým krémem

Buchtičky:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 kostičky droždí
  • citronová kůra
  • 50 g másla
  • 4 lžíce cukru
  • rum
  • máslo na potření

Krém:

  • 600 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink v prášku
  • 60 g cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • rum

Postup na přípravu buchtiček s vanilkovým krémem:

  1. V teplém mléce rozmícháme droždí a přidáme lžíci cukru a mouky. Necháme vzejít kvásek. Nyní do mouky přidáme sůl, kvásek, citronovou kůru, zbytek cukru a žloutek. Nakonec přimícháme měkké máslo a vypracujeme těsto a necháme vykynout.
  2. Pekáček si vymažeme máslem. Po vykynutí těsta tvoříme malé stejné buchtičky, každou potřeme ze všech stran máslem a pokládáme je do pekáčku. Pekáček dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca. 25 minut. Lžíci rozehřátého másla smíchejte s tuzemským rumem a buchtičky potřete dokud jsou teplé.
    Dukátové buchtičky
  3. Nyní je potřeba připravit vanilkový krém. Mléko přiveďte k varu a přidejte vanilkový pudink a cukr. Po provaření směsi ji odstavte z plotny a po minutě přilijte 100 ml smetany, pár kapek vanilky a lžíci rumu.

Vyzkoušejte také:

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X