Kuskus se žampiony a mrkvičkou (Břicháč Tom)

Kuskus se žampiony a mrkvičkou (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Ready In
    30 min

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Kuskus se žampiony a mrkvičkou je zdravý fitness recept od Břicháče Toma. Recept se hodí především k obědu a je na vás, zda si budete chtít přidat jinou zeleninu než je uvedená v receptu. Do receptu se kromě mrkve a žampionů hodí hrášek, červená paprika nebo pórek.

Suroviny na kuskus se žampiony a mrkvičkou

  • 140 g celozrnného kuskusu
  • 1 lžička másla
  • 1 mrkev nebo 2 menší
  • hrst kešu oříšků
  • 3 žampiony
  • 1 cibule
  • 1/2 citronu
  • olivový olej
  • tymián, bazalka, oregano
  • sůl & pepř

Postup přípravy kukusu se žampiony a mrkvičkou

  1. Nejdříve si připravte kuskus. Nasypte ho do misky a zalijte vroucí vodou podle návodu na obale. Kuskus lehce osolte, přidejte lžičku másla, přikryjte a nechte absorbovat vodu.
  2. Na trošce olivového oleje si zpěňte oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte oloupané a nakrájené žampiony na plátky a také je orestujte. Nyní přidejte nastrouhanou mrkev, 3 minutky za stálého míchání restujte, aby zůstala mrkev křupavá.
  3. Přidejte sůl, pepř a koření.
  4. Kuskus smíchejte se směsí z pánve, zakápněte šťávou z 1/2 citronu a přidejte hrst kešu oříšků.

TIP: Pokud vynecháte kešu oříšky a přidáte do jídla 100 g kuřecího masa na porci, tak se nic nestane. Mrkev můžete nahradit libovolnou zeleninou podle chuti.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..