Kuskus se žampiony a mrkvičkou (Břicháč Tom)

Kuskus se žampiony a mrkvičkou (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    1 149

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Kuskus se žampiony a mrkvičkou je zdravý fitness recept od Břicháče Toma. Recept se hodí především k obědu a je na vás, zda si budete chtít přidat jinou zeleninu než je uvedená v receptu. Do receptu se kromě mrkve a žampionů hodí hrášek, červená paprika nebo pórek.

Suroviny na kuskus se žampiony a mrkvičkou

  • 140 g celozrnného kuskusu
  • 1 lžička másla
  • 1 mrkev nebo 2 menší
  • hrst kešu oříšků
  • 3 žampiony
  • 1 cibule
  • 1/2 citronu
  • olivový olej
  • tymián, bazalka, oregano
  • sůl & pepř

Postup přípravy kukusu se žampiony a mrkvičkou

  1. Nejdříve si připravte kuskus. Nasypte ho do misky a zalijte vroucí vodou podle návodu na obale. Kuskus lehce osolte, přidejte lžičku másla, přikryjte a nechte absorbovat vodu.
  2. Na trošce olivového oleje si zpěňte oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte oloupané a nakrájené žampiony na plátky a také je orestujte. Nyní přidejte nastrouhanou mrkev, 3 minutky za stálého míchání restujte, aby zůstala mrkev křupavá.
  3. Přidejte sůl, pepř a koření.
  4. Kuskus smíchejte se směsí z pánve, zakápněte šťávou z 1/2 citronu a přidejte hrst kešu oříšků.

TIP: Pokud vynecháte kešu oříšky a přidáte do jídla 100 g kuřecího masa na porci, tak se nic nestane. Mrkev můžete nahradit libovolnou zeleninou podle chuti.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..