Bramborák s cuketou a uzeným masem

Bramborák s cuketou a uzeným masem
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    5
  • Ready In
    30 min

Máte přebytek cuket a nevíte si s nimi rady? Vyzkoušejte bramborák s cuketou, bramborem a uzeným masem.

Bramborák s cuketou a uzeným masem je skvělý letní recept, který připravuji každou sezónu. Je to takový lepší a zdravější bramborák, který obsahuje zároveň bílkoviny. Pokud uzené maso nemusíte, můžete jej nahradit tvrdším sýrem např. eidamem. Příprava je stejná jako u klasického bramboráku z brambor.

Suroviny na bramborák s cuketou a uzeným masem

  • 200 g brambor
  • 200 g cukety
  • 1 vejce
  • 100-200 g uzeného masa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce majoránky
  • sůl & pepř
  • olej nebo sádlo na smažení

TIP: Místo uzeného masa můžete použít anglickou slaninu.

Postup přípravy bramboráku s cuketou a uzeným masem

  1. Nejprve si na struhadle nakrájejte oloupané brambory a cuketu zbavenou o vnitřek se semínky. Cuketu můžete i nemusíte loupat, záleží na vás. Ideálně, když zeleninu posolíte a necháte chvíli pustit přebytečnou vodu, tu vymačkejte a vylijte.
  2. K nastrouhané zelenině vyklepněte vejce, uzené maso na kostičky, prolisovaný česnek a zbytek koření. Směs dobře promíchejte.
  3. Ze směsi tvořte placičky libovolné velikosti a smažte v dostatečně velké vrstvě oleje dozlatova z obou stran.
  4. Hotové bramboráky pokládejte na papírový ubrousek, kde pustí přebytečný tuk.
  5. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo jen tak.

Suroviny na cuketový bramborák

Chutnaly vám cukeťáky s uzeným masem? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Bramborák s cuketou a uzeným

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..