Nejlepší srbské rizoto s vepřovým masem

Nejlepší srbské rizoto s vepřovým masem
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    9 581

Nejlepší srbské rizoto s vepřovým masem

Nejlepší srbské rizoto s vepřovým masem je jednoduché rizoto, které všichni známe ze školních jídelen. Rizoto je celkem snadné na přípravu, jelikož jej připravujeme v troubě. Volba ingrediencí je čistě na vás a není problém srbské rizoto udělat s kuřecím nebo dokonce s mletým masem. Ačkoli se rizoto jmenuje srbské, tak tento pokrm ze Srbska nepochází.

Suroviny na nejlepší srbské rizoto s vepřovým masem

  • 300 g vepřového masa (ideálně plec)
  • 400 g rýže
  • 2 cibule
  • 2-3 lžíce rajského protlaku
  • 3 lžíce sterilované kápie nebo 1 čerstvá
  • 5 lžic sterilovaného nebo mraženého hrášku
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • vývar nebo voda
  • sůl & pepř
  • olej
  • strouhaný sýr na posypání

TIP: Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat špetku mletého chilli.

VIDEORECEPT

YouTube player

Nejlepší srbské rizoto postup přípravy

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno a maso na menší kousky. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli a poté přidejte maso. Maso restujte tak, aby se zatáhlo a ze všech stran bylo opečené.
  2. Přidejte rajský protlak, kápii a vše důkladně promíchejte.
  3. Přidejte propláchnutou rýži, promíchejte a krátce vše prosmažte. Nakonec vše osolte, opepřete a přidejte mletou papriku a hrášek.
  4. Vše zalijte vývarem nebo vodou v poměru na jeden hrnek rýže dva hrnky vody.
  5. Nyní hrnec přiklopte nebo směs přendejte do zapékací mísy, kterou také přikryjte a dejte do předehřáté trouby na 200 stupňů.
  6. Po 20 minutách jídlo zkontrolujte zda je rýže hotová a maso měkké. Pokud je směs příliš suchá, podlijte vývarem a pečte dál.
  7. Hotové rizoto podávejte sypané strouhaným sýrem a s kyselou okurkou.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • macucha8

      Jé super! Jako za mých mladistvých let!

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..