- 24 srpna, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce1
-
Zhlédnutí599
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Zapečená hokaido (dýňové oko) je skvělou volbou při přípravě rychlého oběda či večeře, kdy se Vám nechce vyvařovat či stát u plotny delší dobu. Tuto dobrotu připravuji narychlo, když mám hlad a nechce se mi dlouho čekat. Zapečená dýně je připravená během několika minut a navíc je výborná. Recept je podle Břicháče Toma, jen je upravený o koření.
Suroviny – Zapečená hokaido (dýňové oko)
- 1 plátek dýně hokaido
- 1ks vejce
- olej
- 1 lžička medu
- 1 stroužek česneku
- dle chuti sůl a pepř
- dle chuti sušená petrželka
Postup přípravy na zapečenou dýni
- Vezmeme si menší dýni hokaido, ponecháme ji se slupkou a omyjeme ji.
- Poté z dýně ukrojíme kolečko asi 1,5cm široké a vydlabeme z něj pecky. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Mezitím si v malé misce připravíme směs z oleje, prolisovaného stroužku česneku, soli, pepře a promícháme. Touto směsí potřeme dýni kolem dokola.
- Do kolečka dýně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a přidáme sušenou petrželku dle chuti.
- Dáme péct do předehřáté trouby při 200°C na 20 minut.
Další recepty od Břicháče Toma:
Suroviny
Zapečená hokaido (dýňové oko)
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept