Smažená obalovaná brokolice

Smažená obalovaná brokolice
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    40 min

Smažený květák je celkem známá věc, ale vyzkoušeli jste už někdy obalit a osmažit brokolici? Rozhodně vyzkoušejte, brokolice krásně vypadá a navíc úžasně chutná!

Smažená obalovaná brokolice je naprosto jednoduchý recept, kdy brokolici obalíte úplně stejně jako květák nebo sýr v trojobalu. Jelikož ušetříte čas jednoduchostí tohoto receptu, doporučuji vám připravit si naší bleskovou domácí tatarku. Ideální přílohou ke smažené brokolici jsou pak vařené brambory.

Suroviny na smaženou obalovanou brokolici

  • 1 větší brokolice
  • 2 vejce
  • sůl, černý pepř
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení

TIP: Můžete ke strouhance přidat najemno strouhaný parmazán. V parmazánové krustě chutná brokolice také skvěle.

Jak připravit obalovanou brokolici

  1. Nejprve si brokolici opláchněte, zbavte ji košťálu a rozdělejte na středně velké růžičky. Růžičky 5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, ihned slijte studenou vodou.
  2. Nyní si připravte 3 talíře, v jednom vyšlehejte vejce, do druhého dejte hladkou mouku a do třetího strouhanku. K vejci přidejte trochu pepře.
  3. Nyní obalujte růžičky nejprve v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Ve vysoké pánvi si rozpalte dostatečně vysokou vrstvu oleje a růžičky brokolice v ní osmažte dozlatova.
  4. Smaženou obalovanou brokolici podávejte s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou. Brambory můžete doplnit plátkem másla nebo bylinkami jako je petržel či pažitka.

TIP: Pro dosažení té nejlepší možné chuti, můžete smažit brokolici na přepuštěném másle.

Chutnala vám smažená obalovaná brokolice? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Smažená obalovaná brokolice

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..