Rychlá domácí tatarka (tatarská omáčka)

Rychlá domácí tatarka (tatarská omáčka)
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    164

Češi milují tatarskou omáčku a důkazem toho je i fakt, že zatímco ostatní národy mají raději kečup k hranolkům, Češi upřednostňují tatarskou omáčku.

Rychlá domácí tatarka je známá také jako tatarská omáčka, která se skládá z majonézy, nakládané zeleniny, koření a dalších přísad. Dlouho mi trvalo najít recept na vyváženou a skvělou tatarku, která bude svěží a zároveň lahodná nejen ke smaženým pokrmům. Kromě nakládaných okurek do tatarky přidávám cibuli a kapary. Čerstvými bylinkami vždy jídlo povznesete o level výše, takže doporučuji přidat trochu čerstvé petrželky.

Suroviny na domácí tatarku

Suroviny na hospodskou domácí tatarku

  • 250 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1/2 malé cibule
  • 30 g nakládaných okurek
  • 20 g kaparů
  • lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • špetka soli
  • mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka podle chuti

TIP: Kdo má rád pikantní jídla, může přidat pár koleček nakládaných jalapeňos.

VIDEORECEPT

YouTube player

Jak se dělá domácí tatarka / tatarská omáčka?

Domácí tatarská omáčka je naprosto jednoduchá, nejprve je potřeba připravit majonézu a přidáním dalších surovin do majonézy vznikne tatarka. Někdo okurky pouze krájí najemno, ale doporučuji použít kuchyňský mixér, který okurky i další suroviny rozmixuje najemno a propojí do jedné směsi.

Postup přípravy rychlé domácí tatarské omáčky

  • Nejprve potřebujeme udělat domácí majonézu, která je naprosto jednoduchá. Ideálně do vysoké a úzké nádoby vyklepněte 2 vejce, přidejte olej, 2 lžičky citronové šťávy a lžičku dijonské hořčice. Osolte, opepřete.
  • Nyní vše tyčovým mixérem na nejvyšší výkon promixujte. Směs by měla okamžitě houstnout a vytvořit hustou majonézu.
  • Do majonézy přidejte pokrájené okurky, kapary a cibuli a vše opět promixujte. Do tatarské omáčky přidejte nasekanou čerstvou petrželku a podle potřeby dochuťte citronovou šťávou, solí popř. pepřem.
  • Tatarskou omáčku dejte vychladit do lednice a poté servírujte k oblíbeným pokrmům.
  • Dobrou chuť. 🙂

Chutnala vám rychlá domácí tatarka? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Rychlá domácí tatarka

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • malvinka

      Nejprve jsem nevěřila, že to půjde tyčákem, ale když sem viděla video, tak jsem to zkusila také a výsledek je naprosto skvělý! Díky za super recept <3 Budu připravovat častěji.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..