Nejlepší cibulové kroužky v pivním těstíčku

Nejlepší cibulové kroužky v pivním těstíčku
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    420

Smažená jídla jsou velmi oblíbená. Zkusili jste někdy obalit a usmažit takovou základní surovinu jako je cibule? Ne? Chyba. V Americe je tato pochoutka velmi oblíbená ve fastfood občerstveních. Samotné vás překvapí jak jednoduché je udělat dokonalé cibulové kroužky.

Nejlepší cibulové kroužky v pivním těstíčku jsou nadýchané, křupavé a nejsou napůl syrové. Tento recept se od mnohých liší právě pivním těstíčkem, které se také používá na obalování rybích filetů na fish & chips. Cibulové kroužky podávejte s domácí tatarskou omáčkou, česnekovým dresingem nebo třeba odlehčeným farmářským dresingem. Je to ideální volba na pohoštění přátel či jiné návštěvy.

Suroviny na cibulové kroužky

Suroviny na smažené cibulové kroužky

  • 500 g cibule (4 velké kusy)
  • 2 lžíce hladké mouky na obalení
  • 75 g hladké mouky
  • 25 g škrobu
  • lžíce kypřícího prášku
  • lžička mleté sladké papriky
  • lžíce sušeného česneku
  • 2 lžičky soli
  • půl lžičky mletého pepře
  • 200 ml studeného piva
  • dostatek oleje na smažení

VIDEORECEPT

YouTube player

Postup přípravy amerických cibulových kroužků v těstíčku

  • Základem jsou velké cibule, které oloupejte a pokrájejte na kolečka o tloušťce zhruba 1 cm. Každý plátek rozdělte na 2 kroužky, prostředky můžete dát stranou a použít do jiného jídla.
  • Jakmile máte kroužky připravené, spařte je vroucí vodou. Já používám cedník a vroucí vodu z rychlovarné konvice. Tento krok zbaví cibule štiplavosti a zároveň trošku změknou.
  • PIVNÍ TĚSTÍČKO: Do mísy dejte hladkou mouku, škrob, kypřící prášek, mletou papriku, sušený česnek, mletý pepř a vše osolte. K ingrediencím přilijte pivo a metličkou rozmíchejte směs v hladké těsto. Pivní těstíčko musí být tekuté zhruba jako těsto na palačinky, podle potřeby jej tedy zřeďte pivem.
  • V hrnci, fritéze nebo hluboké pánvi si rozpalte dostatečné množství oleje (alespoň 2 cm vrstvy).
  • Nyní spařená kolečka cibule lehce obalte v hladké mouce, vložte do pivního těsta, obalte ze všech stran a vkládejte do horkého oleje. Smažte z obou stran dozlatova.
  • Osmažené kroužky dejte odkapat na mřížku nebo na papírový ubrousek, abyste je zbavili přebytečného tuku.
  • Na závěr osolte a podávejte s oblíbeným dresingem.
  • Dobrou chuť!

Cibulové kroužky

Chutnaly vám nejlepší cibulové kroužky v těstíčku? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejlepší cibulové kroužky v těstíčku

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..