Rybí hamburger z tresky

Rybí hamburger z tresky
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    84

Hamburgery jsou známé po celém světě. Nejčastěji se připravují z hovězího, vepřového a ty nejméně kvalitní z mletého kuřecího masa. Co třeba vyzkoušet hamburger s rybou? Zapomeňte na Fillet-O-Fish z McDonald’s, tento burger s treskou v pivním těstíčku vás dostane!

Rybí hamburger z tresky je trochu netradiční verze klasického burgeru, avšak není o nic horší než ten z hovězího masa. Nadýchaná a křupavá krusta, která vznikne kolem filetu díky pivnímu těstíčku je neodolatelná. Pokud zkombinujete ty správné ingredience, nemůžete selhat! Rozhodně doporučuji k tomuto burgeru připravit domácí hranolky a pokud chcete jídlo povznést ještě o level výše, tak domácí tatarskou omáčku!

Suroviny na rybí hamburger z tresky:

Ryba:

  • olej na smažení

Pivní těstíčko:

  • 75 g hladké mouky

Ostatní ingredience:

Postup přípravy rybího burgeru

  1. PIVNÍ TĚSTÍČKO: Do mísy dejte hladkou mouku, škrob, kypřící prášek, mletou papriku, sušený česnek, mletý pepř a vše osolte. K ingrediencím přilijte pivo a metličkou rozmíchejte směs v hladké těsto. Pivní těstíčko musí být tekuté zhruba jako těsto na palačinky, podle potřeby jej tedy zřeďte pivem.
  2. RYBA: Nejprve filet zbavte drobných kostí, vždy je lepší rybu zkontrolovat. Filet nakrájejte na středně velké kusy. Maso osolte, opepřete a posypte čerstvě nasekaným tymiánem. Pokud nemáte čerstvý, přidejte sušenou verzi.
  3. SMAŽENÍ: Olej v pánvi rozpalte na střední oheň a okořeněné filety obalte v hladké mouce a poté namočte do pivního těstíčka. Ihned po obalení je vkládejte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran dozlatova. Z každé strany rybě postačí 2-3 minuty.
  4. Usmaženou rybu dejte odkapat na mřížku nebo na papírový ubrousek, abyste ji zbavili přebytečného tuku.
  5. BURGER: Hamburgerovou bulku si rozřízněte a vnitřní část opečte na sucho na pánvi. Obě poloviny po opečení potřete tatarkou a na spodní bulku vyskládejte polníček. Na polníček položte kus smažené ryby, rybu pokapejte citronovou šťávou, položte na ni plátek sýra a přiklopte vrchní polovinou bulky.
  6. K hotovému burgeru podávejte hranolky s tatarskou omáčkou nebo dipem podle vaší chuti.

Chutnal vám rybí hamburger z čerstvé tresky? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Ryba

Ostatní ingredience

Pivní těstíčko

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..