Tuňákové kuličky s bylinkovým dipem

Tuňákové kuličky s bylinkovým dipem
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    556

Tuňákové kuličky s bylinkovým dipem

Tuňákové kuličky s bylinkovým dipem jsou boží! Nemohu si je vynachválit a dokonce si je připravuji i do mrazáku pro strýčka Příhodu. Hlavní suroviny, které jsou potřeba mám vždy po ruce – zbytky žitného pečiva a tuňák v konzervě. Po přidání pár surovin vznikne dobré a rychlé jídlo, které se hodí především k večeři.

Suroviny k přípravě tuňákových kuliček

  • pečivo – použijte klidně zbytek žitného chleba, ale může být i jakékoli celozrnné pečivo
  • tuňák – pokud zrovna nemáte tuňáka ve vlastní šťávě, tak použijte s olejem, který důkladně z masa vymačkejte, samozřejmě tuňák ve vlastní šťávě je nejvhodnější variantou
  • šalotka – pokud nemáte šalotku, můžete použít klasickou cibuli
  • citrón – můžete jej nahradit lžičkou dijonské hořčice
  • bylinky – použité bylinky můžete obzvláště v letních měsících nahradit čerstvými z vlastní zahrádky
  • jarní cibulka – lahůdkové cibulky není nikdy dost, nebojte se a přidejte klidně dva kusy včetně natě

Vyzkoušejte také náš kuskus se zeleninou, který se hodí stejně jako tuňákové kuličky s bylinkovým dresingem především k večeři.

Suroviny

    Postup

    Nejprve si připravte dresing tak, že smícháte 2 lžičky zakysané smetany s 2 lžičkami citronové šťávy, polovinou lžičky sušeného kopru, solí a pepřem. Dejte chladit do lednice.

    Krok 1

    Vymačkejte z tuňáka šťávu a v misce ho smíchejte s prolisovaným česnekem, nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou šalotkou a petrželkou. Zakápněte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přidejte 1 vejce, koriandr a kurkumu. Vše pečlivě promíchejte a v ruce utvořte středně velké kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte zhruba 20 minut na 220 stupňů.

    Závěrem

    Nyní máte hotovo, kuličky si namáčejte do dipu a vychutnejte si lehkou a svěží večeři.

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Simča

      Nevěřila jsem, že by mi mohly chutnat, protože tuňák ve vlastní šťávě není zrovna moje oblíbené, ale opak je pravdou 😀 dělám je pravidelně už pár měsíců <3 <3

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X