Tradiční rybí pomazánka z olejovek

tradiční rybí pomazánka z olejovek
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    843

Rybí maso je velmi zdravé, protože obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny a další vitamíny a minerály. K opečené bagetce je výborná právě tato rybí pomazánka z olejovek.

Tradiční rybí pomazánka z olejovek je velmi snadná na přípravu a chuťově je opravdu skvělá. Hodí se na pohoštění návštěvy, ale i jako chuťovka k pečivu. Pokud nemáte rádi sardinky v oleji, můžete je zaměnit za klasického tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji.

Suroviny na tradiční rybí pomazánku

  • 1 balení sardinek v oleji
  • 1 vejce natvrdo
  • tavený sýr
  • dvě lžíce majonézy
  • čtvrt kostky másla (60 g)
  • cibule
  • sůl & pepř
  • podle chuti: citronová šťáva

TIP: Pokud chcete, můžete do pomazánky přidat i najemno nakrájené nakládané okurky.

Postup přípravy rybí pomazánky z olejovek

  • Vyndejte máslo a nechte ho trochu povolit. Nejprve si uvařte 1 vejce natvrdo a cibuli si oloupejte a nakrájejte najemno.
  • Máslo si v misce ‚utřete do pěny‘, přidejte sardinky bez páteře a všechny ostatní ingredience. Směs dobře promíchejte. Někdo pomazánku mixuje v mixéru. Nakonec ji dochuťte solí a pepřem popř. citronovou šťávou.
  • Pomazánku podávejte k rozpečené bagetce nebo klasickému pečivu. Na ozdobu můžete použít čerstvou petrželku.

Chutnala vám tradiční rybí pomazánka z olejovek? Vyzkoušejte také:

 

Suroviny

Tradiční rybí pomazánka z olejovek

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..