Losos pečený v troubě se zeleninou

Losos pečený v troubě se zeleninou
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    1
  • Zhlédnutí
    369

Losos pečený v troubě se zeleninou

Losos pečený v troubě se zeleninou je chutná, zdravá a rychlá alternativa oběda či večeře. Ryby jsou zdravé a proto, bychom je měli jíst alespoň dvakrát týdně. Tak proč si nedát zrovna lososa… Já připravuji lososa výhradně pečeného v troubě a pokaždé na jiný způsob. Tentokrát jsem pekla lososa v troubě a jako příloha byla zelenina na másle se šťouchaným bramborem a cibulkou. K večeři spíše volím variantu pouze se zeleninou.

Suroviny na přípravu pečeného lososa se zeleninou na másle a šťouchaným bramborem:
  • Losos – 100-150g filet s kůží
  • Koření – já použila směs sušeného s bylinkami – sůl,  bílý pepř, česnek, cibule, drcený kmín, kurkuma tymián, mletý rozmarýn
  • Citron – na pokapání lososa
  • Mražená zelenina – 100g, já použila baby karotku, hrášek a kukuřici
  • Máslo – 20g
  • Sůl – na dochucení zeleniny
  • Brambory – 150g
  • Cibule – 1ks menší
  • Pažitka – na ozdobení brambor
Postup přípravy pečeného lososa se zeleninou na másle a šťouchaným bramborem:
  1. Připravíme si filet lososa i s kůží v dané gramáži, omyjeme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme citronem a posypeme oblíbeným kořením, které se hodí na ryby. Já použila sůl, bílý pepř, česnek, drcený kmín, kurkumu, tymián a mletý rozmarýn.
  2. Takto máme připraveno a dáme lososa péct do předehřáté trouby na 180°C na 10-12 minut, aby byl losos krásně šťavnatý a ne vysušený.
  3. Mezitím dáme vařit oloupané brambory, ze kterých po uvaření připravíme šťouchané s cibulkou a pažitkou. Na malé pánvičce osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky na másle dozlatova a přidáme do rozmačkaných brambor, poté posypeme pažitkou na ozdobu.
  4. Jako poslední si připravíme zeleninu na másle. Já použila baby karotku, hrášek a kukuřici, je to má oblíbená zelenina. Ochutila solí a za pár minut bylo hotovo.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X