Zdravé kuře na paprice (bez smetany a mouky)

Zdravé kuře na paprice
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    40 minut

Zdravé kuře na paprice (bez smetany a mouky)

Zdravé kuře na paprice si připravuji opravdu ráda. Je to vlastně taková dokonalá verze toho, jak by ideálně kuře na paprice mělo být vařené. V receptu není použitá jíška z mouky, mouka ani smetana. Základem omáčky je dokonce čerstvá červená paprika. A to nejlepší? Nepoznáte rozdíl!

Suroviny na zdravé kuře na paprice

  • semolinové těstoviny
  • 8 kuřecích špalíčků – mohou být i horní stehna cca. 6 ks)
  • 2 červené papriky – klidně použijte kápie
  • 2 ks cibule
  • 1 hrnek mléka
  • mleté ovesné vločky – na zahuštění
  • mletá červená paprika
  • sůl
  • olej nebo ghí

Postup přípravy zdravého kuřete na paprice

  1. Rozpalte hrnec a přidejte olej nebo máslové ghí. Papriku nakrájejte na kostky a cibuli na nudličky a přidejte do hrnce s rozpáleným tukem. Osolte a restujte 3 minutky a poté přidejte kuřecí špalíčky. Snažte se aby se špalíčky ze všech stran zarestovaly a kuře se zatáhlo.
  2. Nyní směs podlijte vodou tak, aby bylo vše ponořené pod vodou a duste zhruba 30 minut.
  3. Špalíčky nyní vyjměte z hrnce a směs v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem do hladké směsi. Během mixování přidávejte mleté vločky a sledujte jak se vaše omáčka zahušťuje. Omáčku zahustěte dle potřeby a nakonec dochuťte solí a mletou červenou paprikou. Recept je sice bez smetany, kterou nahradí mléko, ale na fotografii jsem použil pár kapek smetany ke šlehání.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Diana

      Nikdy by mě nenapadlo udělat kuře na paprice i z čerstvé papriky, ale je to fakt boží!

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..