Přidat recept Přidat recept

Nejlepší domácí sekaná podle Pohlreicha

Nejlepší domácí sekaná podle Pohlreicha
  • Čas přípravy
    75 min
  • Doba vaření
    75 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    1 266

Nejlepší domácí sekaná podle Pohlreicha

Nejlepší domácí sekaná podle Pohlreicha je můj oblíbený druh sekané, kterou jsem okoukala z pořadu se Zdeňkem Pohlreichem. Je to pravděpodobně jeden z těch nejjednodušších receptů na sekanou vůbec. Obsahuje jen pár ingrediencí, ale výsledek stojí zaručeně za to. V jednoduchosti je síla a jako plus, čím méně komponentů v jídle, tím lépe je stravitelné. Maso na sekanou můžete použít mleté, ale vždy doporučuji si připravit masovou směs doma pomocí mlýnku na maso (250g vepřové plece, 250g vepřového bůčku a 500g hovězího zadního).

Suroviny na domácí sekanou podle Pohlreicha

  • 1 kg mletého masa mix hovězí a vepřové
  • 2 ks staršího pečiva
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • 100 g strouhanky
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce majoránky
  • sůl & pepř
  • voda na podlití

TIP: zkuste do směsi přidat 1-2 lžíce plnotučné hořčice

Jak připravit domácí sekanou podle Zdeňka Pohlreicha

  1. Nejprve do mléka namočte staré pečivo a nechte rozmočit. Nyní si rozpalte trošku olivového oleje na pánvi a orestujte najemno nakrájenou cibuli.
  2. Nyní si dejte předehřát troubu na zhruba 200 stupňů. Mezitím v míse smíchejte maso, orestovanou cibuli, koření, prolisovaný česnek, vejce a okapané a vymačkané pečivo. Směs důkladně promíchejte a podle potřeby přidávejte strouhanku v případě, že se vám směs bude hodně lepit. Teď už jen vytvarujte klasický bochánek a ten umístěte do zapékací mísy či pekáčku, který jste vymazali tukem.
  3. Sekanou ještě podlijte vodou a dejte péct. Pečte odkrytou sekanou zhruba 75 minut za občasného polévání výpekem a dolévání vody.
  4. Jakmile bude sekaná hnědá, tak je hotovo.

S čím domácí sekanou podávat?

Domácí sekanou servírujte s bramborem nebo bramborovou kaší, kterou nejčastěji volím také. Pokud máte čerstvou pažitku, tak ji využijte na ozdobení jídla. Určitě se k pokrmu hodí i kyselé okurky a nebo rovnou okurkový salát či předem připravený zeleninový salát.

Vyzkoušejte také:

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X