- 14 ledna, 2021
- od Filip
- 0 To se mi líbí
- 5 / 5
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Zhlédnutí3 302
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou je lehké a skvělé jídlo, které se hodí zejména k obědu. Rajčatová omáčka je krásně jemná díky ricottě a kombinace omáčky s baby špenátem vás jistě mile překvapí.
Suroviny k přípravě těstovin s rajčatovou omáčkou a ricottou:
- těstoviny – použijte celozrnné, semolinové nebo žitné, u tohoto receptu si sami zvolte, který tvar těstovin vám bude vyhovovat, skvěle chutná se špagetami nebo penne (trubky)
- rajčatové pyré – vytvoří nám rajčatovou omáčku, lze ho v pokrmu nahradit loupanými rajčaty v plechovce nebo spařenými čerstvými rajčaty (2-3 ks)
- baby špenát – pokud zrovna nemáte baby špenát ze zahrádky nebo je kvůli sezónnosti drahý, použijte klidně mražený (nepoužívejte však špenátový protlak)
- med – lžička medu zajistí, že se vyrovná kyselost rajčatového základu, můžete použít i sirup z agave nebo s aloe vera
- oregano, tymián, bazalka – můžete nahradit 3 lžičkami koření Italské bylinky, které obsahují prakticky to samé
- ricotta – krémový sýr, který nemá výraznou chuť, za to v pokrmech dokáže vytvořit zázraky
Pokud nevíte co k večeři, vyzkoušejte zapečenou tortillu s čedarem a fazolemi.
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obale. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek prolisujte.
Na pánvi s olivovým olejem si zpěňte cibuli s česnekem. Přidejte hrst špenátu a nechte jej prohřát, poté přilijte rajčatové pyré a veškeré koření. Vše pár minut restujte, nakonec stáhněte plamen a vmíchejte ricottu.
Závěrem
Buďto těstoviny smíchejte s omáčkou rovnou v pánvi nebo odděleně zvlášť při servírování. Můžete ozdobit lístky čerstvé bazalky.
Mohlo by se vám líbit
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou
Suroviny
Follow The Directions
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obale. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek prolisujte.
Na pánvi s olivovým olejem si zpěňte cibuli s česnekem. Přidejte hrst špenátu a nechte jej prohřát, poté přilijte rajčatové pyré a veškeré koření. Vše pár minut restujte, nakonec stáhněte plamen a vmíchejte ricottu.
Hodnocení receptu