Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    935

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou je lehké a skvělé jídlo, které se hodí zejména k obědu. Rajčatová omáčka je krásně jemná díky ricottě a kombinace omáčky s baby špenátem vás jistě mile překvapí.

Suroviny k přípravě těstovin s rajčatovou omáčkou a ricottou:

  • těstoviny – použijte celozrnné, semolinové nebo žitné, u tohoto receptu si sami zvolte, který tvar těstovin vám bude vyhovovat, skvěle chutná se špagetami nebo penne (trubky)
  • rajčatové pyré – vytvoří nám rajčatovou omáčku, lze ho v pokrmu nahradit loupanými rajčaty v plechovce nebo spařenými čerstvými rajčaty (2-3 ks)
  • baby špenát – pokud zrovna nemáte baby špenát ze zahrádky nebo je kvůli sezónnosti drahý, použijte klidně mražený (nepoužívejte však špenátový protlak)
  • med – lžička medu zajistí, že se vyrovná kyselost rajčatového základu, můžete použít i sirup z agave nebo s aloe vera
  • oregano, tymián, bazalka – můžete nahradit 3 lžičkami koření Italské bylinky, které obsahují prakticky to samé
  • ricotta – krémový sýr, který nemá výraznou chuť, za to v pokrmech dokáže vytvořit zázraky

Pokud nevíte co k večeři, vyzkoušejte zapečenou tortillu s čedarem a fazolemi.

 

Suroviny

    Postup

    Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obale. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek prolisujte.

    Krok 1

    Na pánvi s olivovým olejem si zpěňte cibuli s česnekem. Přidejte hrst špenátu a nechte jej prohřát, poté přilijte rajčatové pyré a veškeré koření. Vše pár minut restujte, nakonec stáhněte plamen a vmíchejte ricottu.

    Závěrem

    Buďto těstoviny smíchejte s omáčkou rovnou v pánvi nebo odděleně zvlášť při servírování. Můžete ozdobit lístky čerstvé bazalky.

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • TomášNet.

      Ta ricota tu omáčku udělá tak jemnou že to není ani možný! :-O Tohle budu vařit častěji 😀 Díky

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X