Přidat recept Přidat recept

Zapečená tortilla s fazolemi a čedarem

Zapečená tortilla s fazolemi
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    534

Zapečená tortilla s fazolemi

Zapečená tortilla s fazolemi a koriandrem je skvělá, pikantní a rychlá večeře. Doporučuji si k tortille připravit zeleninový salátek nebo alespoň čerstvou zeleninu.

Suroviny k přípravě tortilly:

  • celozrnná tortilla – použijte stejně jako u pečiva celozrnnou variantu, která obsahuje více vitamínů, minerálů a vlákniny
  • červené fazole – fazole použijte v nálevu, můžete použít i typ Borlotti
  • čersvý koriandr – pokud nemáte koriandr rádi, tak můžete jídlo doplnit hrstí baby špenátu, ale obejdete se i bez (chuťově však velmi doporučuji ho použít), lze přidat 2 lžičky sušeného, který není tak výrazný
  • paprika – nezáleží na barvě ani velikosti, použijte zhruba polovinu
  • chilli – přidejte čerstvou chilli papričku po které bude jídlo pikantní, navíc se skvěle hodí při spalování tuků a nakopnutí metabolismu
  • zakysaná smetana – přidáme ji nakonec a zmírní pálivost papriček a zároveň směs nádherně zjemní
  • čedar – můžete ho nahradit klidně jiným sýrem, ale zaručuji vám, že s čedarem neprohloupíte, je chuťově výrazný a do tortilly zkrátka patří
  • rajčatové pyré – usnadní vám čas, neobsahuje nic špatného a navíc je jemné, nenahrazujte rajčatovým protlakem, můžete však nahradit rajčetem, které pokrájíte na kostičky a orestujete se směsí
  • zauzená paprika – uzenou papriku nevynechejte, uvidíte, že vás mile překvapí

Nevíte co se zítřejším obědem? Zkuste rybí karbanátky s bramborovo-dýňovou kaší.

TIP: pokud máte rádi nakládané jalapeňos, tak vás pár koleček nezabije 🙂

Suroviny

Postup

Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek s koriandrem nasekejte.

Krok 1
Příprava plněné zapečené tortilly

Na olivovém oleji zpěňte cibuli s česnekem, přidejte papriku, rajčatové pyré, chilli a fazole. Chvíli restujte tak, aby paprika změkla a poté přidejte koriandr.. Stáhněte z plamene a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu. Nyní tortillu naplňte a před zabalením posypte čedarem. Nakonec zapečte v kontaktním grilu nebo z obou stran na čisté pánvi.

Závěrem

K tortille si můžete dopřát čerstvou zeleninu, která jídlo krásně doplní.

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X