Přidat recept Přidat recept

Rybí karbanátky s bramborovo-dýňovou kaší

Rybí karbanátky s bramborovo-dýňovou kaší
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    171

Rybí karbanátky s bramborovo-dýňovou kaší

Rybí karbanátky s bramborovo-dýňovou kaší jsou zdravé a navíc chutné. Dokonce i ti, kteří nemají rádi ryby si na nich pochutnají. Díky dochucení celé směsi téměř nepoznáte, že se jedná o rybu a navíc se skvěle hodí k bramborovo-dýňovému pyré.

Suroviny na rybí karbanátky z Aljašské tresky

  • ryba – použijte nejlépe nemraženou Aljašskou tresku, pokud však máte lososa, můžete zvolit variantu s lososem nebo směs dokonce namíchat 1:1
  • jarní cibulka – dodá kuličkám svěžest
  • vejce – plni funkci pojiva
  • rybí omáčka – používá se zejména v thajské kuchyni a směs vám trošku osolí, můžete použít klasickou sójovou omáčku jako náhradu, ale rybí omáčka funguje dokonale
  • koriandr – koriandr je má oblíbená bylinka, která se do kuliček hodí, stačí nasekaná hrst
  • chilli – chilli papričku dávám čerstvou, na jemno nakrájenou, pokud vám chilli vyloženě vadí, tak jej vynechejte

Svěží okurkový salát ke karbanátkům z tresky

Jelikož v tomto jídle není obsažena žádná zelenina, tak je potřeba jídlo trošku zpestřit. Mám rád tyto karbanátky s polníčkem nebo jiným salátkem, můj nejoblíbenější je však okurkový salát, který se ke kaši skvěle hodí. Použijte okurku hadovku, kterou nastrouháte do misky a jako zálivka se perfektně hodí trocha medu, octa, vody, soli a pepře.

TIP: Pokud se vám do přípravy rybích karbanátků příliš nechce, můžete vyzkoušet mražené lososovo-treskové kuličky HUVUDROLL, které prodávají v obchodním domě IKEA. Nezapomeňte, že jakmile používáte zmrazený polotovar, je potřeba použít zhruba 270 gramů mražených kuliček, jelikož cca. 1/4 váhy se ztratí pečením. 500g balení tedy máte na 4 porce nikoli na 5 jak by se mohlo zdát.

Pokud nevíte co k večeři, tak vyzkoušejte zdravou brokolicovou polévku se sýrem.

Suroviny

Postup

Nejprve si oloupejte dýni a brambory a dejte vařit do hrnce s vodou. Mezitím si připravte rybí kuličky a poté dodělejte kaši. Nakonec si připravte osvěžující okurkový salát.

Krok 1

Nakrájejte na jemno rybí maso (můžete použít mlýnek, ale není nutností) a dejte si ho do mísy s vejcem a nasekanou hrstí koriandru. Přidejte na jemno nakrájenou jarní cibulku a chilli papričku, sůl, pepř a lžičku rybí omáčky. Vytvarujte ze směsi karbanátky libovolného tvaru. Karbanátky dejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte na 20 minut do rozpálené trouby na cca. 210 stupňů.

Krok 2

Do slitých brambor s dýní přidejte máslo a vše rozmixujte společně s mlékem. Můžete do kaše přidat bylinku podle chuti (já dávám čerstvou pažitku).

Závěrem

Nakonec si připravte okurkový salát z nastrouhané salátové okurky, octa, medu, soli a pepře. Jídlo je skvěle vyvážené a určitě salát nevynechejte. Rybí kuličky si můžete pokapat limetkovou nebo citrónovou šťávou.

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X