Vepřové kousky s pepřovou omáčkou

Vepřové kousky s pepřovou omáčkou
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    1 546

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Vepřové kousky s pepřovou omáčkou je fitness (zdravé) jídlo z knihy Nejjednodušší recepty od Břicháče Toma. Recept je snadný a velmi chutný. V původním receptu je zahrnuta rýžová smetana, tu jsem nahradila klasickou zakysanou smetanou. Omáčka se zahustí jednou nastrouhanou bramborou a nic nezkazíte ani pokud přídáte trochu tmavé sójové omáčky (na barvu i na chuť).

Suroviny na vepřové kousky s pepřovou omáčkou

  • 250 g libovějšího vepřového masa (např. pečeně)
  • 300 g brambor
  • 1 bílá cibule
  • lžička kuliček barevného pepře
  • lžička dijonské hořčice
  • 1-2 lžíce zakysané smetany
  • trocha oleje
  • tmavé sójové omáčky (dark soy sauce)
  • sůl & pepř
  • lžička mleté červené papriky
  • voda na podlití

Postup přípravy vepřového s omáčkou z barevného pepře

  1. Pokud nemáte nové brambory, tak je oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Jednu syrovou bramboru si nechte stranou, její škrob poslouží k zahuštění omáčky. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  2. V pánvi si rozpalte olej a na něm restujte cibuli dokud nezprůhlední. Poté přidejte vepřové maso nakrájené na nudličky a orestujte ho ze všech stran tak, aby se zatáhlo. Maso zaprašte lžičkou mleté sladké papriky, 10 vteřin orestujte a poté zalijte 3/4 litrem vody.
  3. Přidejte lžičku kuliček barevného pepře, nastrouhanou bramboru, osolte a opepřete. Vše pod pokličkou poduste zhruba 30 minut. Nakonec vmíchejte dijonskou hořčici, trochu tmavé sójové omáčky, odstavte z plamene a vmíchejte zakysanou smetanu.
  4. Pepřovou omáčku s vepřovým masem podávejte s vařeným bramborem a zeleninovým salátkem.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..