Kuřecí s hořčičným dipem (Břicháč Tom)

Kuřecí s hořčičným dipem (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    165

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Kuřecí s hořčičným dipem je rychlé a jednoduché jídlo, které je ideální k obědu. Jeho příprava by vám neměla zabrat více jak 30 minut času. Hořčičný dresing je moc dobrý a k jídlu perfektně sedí.

Suroviny na kuřecí s hořčičným dipem

  • 200 g kuřecích prsou
  • 300 g brambor
  • 1 lžíce másla nebo oleje
  • trochu sušeného koriandru
  • petrželka
  • sůl & pepř

TIP: Kuřecí maso si můžete okořenit klidně i grilovacím kořením. Místo prsou lze použít také kuřecí stehna, která jsou křehčí.

Hořčičný dip

  • 1 bílý jogurt
  • šťáva z 1/3 citronu
  • 3 lžičky hořčice
  • lžička medu
  • sůl & pepř

Moje úprava receptu

Na 2 porce je dipu z 1 bílého jogurtu až až. Doporučuji tedy stejné množství dipu použít na 4 porce a k takovému množství 450-500 g kuřecího masa. K bramborám se skvěle hodí i sušený libeček nebo pažitka.

Postup přípravy kuřecího s hořčičným dipem

  1. Nejprve si očistěte nebo oloupejte brambory. Nakrájejte je na menší kousky a vařte v osolené vodě do změknutí a poté je slijte.
  2. Mezitím, co se vaří brambory si připravte hořčičný dip smícháním veškerých ingrediencí. Poté jej uložte do lednice.
  3. Kuřecí maso si nakrájejte na menší kousky a orestujte na lžíci másla. Přidejte špetku koriandru, sůl a pepř. Maso nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, takže po pár minutkách je hotové.
  4. K hotovým bramborám přidejte lžičku másla a sušenou nebo nasekanou čerstvou petrželku.
  5. Servírujte kousky masa s bramborem a hořčičnou omáčkou. Doporučuji připravit si svěží okurkový salátek, kde cukr nahradíte sladidlem či stévií.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X