- 31 ledna, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce2
-
Zhlédnutí517
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Vepřové maso na hrášku s mrkví je jednoduchý recept, který se hodí především k obědu. Pokud si jídlo budete dávat k večeři, tak doporučuji vynechat přílohu brambory a nahradit je salátem. Pokud nemáte rádi vepřové maso, můžete jej vyměnit za kuřecí nebo krůtí.
Suroviny na vepřové maso na hrášku s mrkví
- 250 g vepřového libové pečeně
- 1 cibule
- 300 g brambor
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 mrkev
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 100 g mraženého hrášku
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl & pepř
- tymián
Postup přípravy vepřového na hrášku s mrkví
- Nejprve si opláchněte a nakrájejte vepřové maso na tenké plátky. Můžete ho trochu naklepat. Nyní plátky z obou stran nasolte, opepřete a poté potřete dijonskou hořčicí.
- Cibuli si oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na trošce olivového oleje ji zpěňte a poté zprudka orestujte z obou stran plátky masa. Jakmile je maso orestované, zalijte pánev 1-2 hrnky vroucí vody, přidejte nakrájenou mrkev a vše poduste pod pokličkou zhruba 20 minut.
- Mezitím, co se dusí maso s mrkví si opláchněte a nakrájejte brambory na kolečka o tloušťce asi 2 mm. Plátky brambor poklaďte na plech vyložený pečícím papírem a posypte tymiánem. Pečte 20 minut v předehřáté troubě na 190°C.
- Nyní přidejte 100 g mraženého nebo sterilovaného hrášku, 2 lžíce zakysané smetany a mletou červenou papriku. Vše promíchejte a duste dalších 10 minut.
- Opečené brambůrky podávejte s masem, mrkví a hráškem a sosem.
Další recepty od Břicháče Toma:
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept