Masové kuličky s cizrnou (Břicháč Tom)

Masové kuličky s cizrnou (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    3
  • Zhlédnutí
    1 046

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Masové kuličky s cizrnou je zdravý a vyvážený fitness recept, který se hodí k obědu. Ke kuličkám si připravte rovnou i tzatziky, které chuť masových kuliček krásně doplní. Rozhodně vám vždy doporučuji si cizrnu kupovat v nálevu v konzervě. Příprava dehydratované cizrny je na dlouhou dobu, protože je potřeba ji namočit a povařit doměkka. V samotném receptu z knihy Břicháče Toma je uvedeno, že si mleté krůtí maso máte připravit doma, já však preferuji koupené mleté drůbeží.

Suroviny na masové kuličky s cizrnou (3 porce)

  • 250 g mletého krůtího masa
  • 200 g cizrny z konzervy
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mletých ovesných vloček
  • 1 stroužek česneku
  • koriandr
  • sůl & pepř
  • salátek k jídlu

TIP: Doporučuji do směsi na kuličky přidat i trošku římského kmínu.

Suroviny na tzatziky

  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 salátová okurka
  • 1 lžička kopru

Postup přípravy masových kuliček s cizrnou

  1. V mixéru spolu umixujte přeceďenou cizrnu, 2 vejce, 2 lžíce mletých ovesných vloček a stroužek česneku. Tuto směs si v míse smíchejte s mletým krůtím masem, dochuťte solí, pepřem a koriandrem. Těsto dobře promíchejte.
  2. Ze směsi vytvořte kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pozor, pokud se vám budou kuličky příliš lepit, dejte si vedle do misky studenou vodu a vždy než utvoříte kuličku si ruku namočte, půjde to lépe. Kuličky pečte v předehřáté troubě na 180°C zhruba 20 minut podle typu trouby.
  3. Na tzatziky si nastrouhejte salátovou okurku na jemném struhadle. Z okurky vymačkejte vodu, přidejte prolisovaný stroužek česneku, jogurt a lžičku kopru. Dobře promíchejte.
  4. Hotové cizrnové kuličky podávejte se salátkem nebo jen s tzatziky.

TIP: Kuličky můžete lehce před pečením potřít olivovým olejem. K tomuto potírání však použijte pouze mašlovačku.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..