Fitness kuře na paprice (Břicháč Tom)

Fitness kuře na paprice (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    1 373
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Fitness kuře na paprice (Břicháč Tom) je zdravý recept na kuře na paprice, který je vyvážený a bez smetany. Chuťově se nijak zvlášť neliší od klasického kuřete na paprice. Některé suroviny v původním receptu byly nahrazeny zdravými surovinami s více živinami a méně kaloriemi. Vyzkoušejte kuře na paprice, které je opravdu z papriky.

Suroviny na fitness kuře na paprice

  • 170 g žitných těstovin
  • 4 kuřecí špalíčky (nebo 250 g kuřecího)
  • cibule
  • červená paprika
  • 3/4 litru vody
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce mletých ovesných vloček
  • mletá červená paprika
  • sůl
  • olivový olej

TIP: Pokud chcete použít horní stehna, budete potřebovat zhruba 3 ks na 2 porce.

Postup přípravy fitness kuřete na paprice

  1. V hrnci si rozpalte olej nebo máslo. Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky a červenou papriku na větší kousky. Restujte zhruba 2 minutky, poté přidejte kuřecí špalíčky, které nechte zatáhnout. Vše zalijte vroucí vodou (750 ml), aby maso bylo ponořené. Pod pokličkou duste zhruba 25 minut.
  2. Vyjměte kuřecí maso a do směsi nalijte 1/2 hrnku mléka a směs rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
  3. Nyní omáčku potřebujeme zahustit a na to použijeme ovesné vločky. Do směsi nasypte lžíci ovesných vloček a vše důkladně rozmixujte. Omáčka by měla houstnout. Přidejte ovesné vločky dle potřeby a požadované hustoty.
  4. Nakonec ještě omáčku dochuťte solí a lžičkou mleté červené papriky. Vraťte špalíčky do omáčky. Pokud jste použili kuřecí prsa, tak je pokrájejte na menší kousky a vraťte do omáčky a vše spolu ještě 5-10 minut prohřejte.
  5. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  6. Omáčku podávejte s těstovinami.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..