- 2 února, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce2
-
Zhlédnutí613
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Fitness kuře na paprice (Břicháč Tom) je zdravý recept na kuře na paprice, který je vyvážený a bez smetany. Chuťově se nijak zvlášť neliší od klasického kuřete na paprice. Některé suroviny v původním receptu byly nahrazeny zdravými surovinami s více živinami a méně kaloriemi. Vyzkoušejte kuře na paprice, které je opravdu z papriky.
Suroviny na fitness kuře na paprice
- 170 g žitných těstovin
- 4 kuřecí špalíčky (nebo 250 g kuřecího)
- cibule
- červená paprika
- 3/4 litru vody
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíce mletých ovesných vloček
- mletá červená paprika
- sůl
- olivový olej
TIP: Pokud chcete použít horní stehna, budete potřebovat zhruba 3 ks na 2 porce.
Postup přípravy fitness kuřete na paprice
- V hrnci si rozpalte olej nebo máslo. Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky a červenou papriku na větší kousky. Restujte zhruba 2 minutky, poté přidejte kuřecí špalíčky, které nechte zatáhnout. Vše zalijte vroucí vodou (750 ml), aby maso bylo ponořené. Pod pokličkou duste zhruba 25 minut.
- Vyjměte kuřecí maso a do směsi nalijte 1/2 hrnku mléka a směs rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Nyní omáčku potřebujeme zahustit a na to použijeme ovesné vločky. Do směsi nasypte lžíci ovesných vloček a vše důkladně rozmixujte. Omáčka by měla houstnout. Přidejte ovesné vločky dle potřeby a požadované hustoty.
- Nakonec ještě omáčku dochuťte solí a lžičkou mleté červené papriky. Vraťte špalíčky do omáčky. Pokud jste použili kuřecí prsa, tak je pokrájejte na menší kousky a vraťte do omáčky a vše spolu ještě 5-10 minut prohřejte.
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Omáčku podávejte s těstovinami.
Další recepty od Břicháče Toma:
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept