Vepřové na žampionech se smetanou

Vepřové na žampionech se smetanou
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    50 min

Vepřové na žampionech se smetanou

Vepřové na žampionech se smetanou je obdoba klasické houbové omáčky s tím rozdílem, že tuto omáčku dělám na smetaně a ze žampionů. K vepřovému na žampionech se smetanou se hodí těstoviny, rýže nebo třeba náš domácí houskový popř. bramborový knedlík.

Suroviny na vepřové na žampionech se smetanou

  • 400 g vepřové kýty nebo pečeně na plátky
  • 1 velká cibule
  • 8-10 žampionů na plátky
  • 100 ml plnotučná smetana
  • hovězí vývar na podlití
  • 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 3 lžíce rozmixovaných sušených hub
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • sádlo nebo olej
  • sůl & pepř

Postup přípravy vepřového na žampionech se smetanou

  1. Na sádle nebo oleji si orestujte cibuli na kostičky dohněda a poté přidejte plátky vepřového masa, které také z obou stran orestujte.
  2. Přidejte sušený česnek, mletý kmín, červenou papriku, mletý černý pepř, nové koření, sůl, rozmixované sušené houby a vše podlijte vývarem. Maso takto vařte do měkka.
  3. Jakmile se vám maso zdá hotové, tak jej vyndejte stranou.
  4. Nyní do hrnce přidejte žampiony nakrájené na plátky a plnotučnou smetanu. Vše dohromady povařte zhruba 5 minut. Podle potřeby omáčku zahustěte hladkou moukou a dochuťte solí.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • 1977Aneta

      Receptík se mi líbí

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..