-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce4
-
Celkový čas50 min
Vepřové na žampionech se smetanou
Vepřové na žampionech se smetanou je obdoba klasické houbové omáčky s tím rozdílem, že tuto omáčku dělám na smetaně a ze žampionů. K vepřovému na žampionech se smetanou se hodí těstoviny, rýže nebo třeba náš domácí houskový popř. bramborový knedlík.
Suroviny na vepřové na žampionech se smetanou
- 400 g vepřové kýty nebo pečeně na plátky
- 1 velká cibule
- 8-10 žampionů na plátky
- 100 ml plnotučná smetana
- hovězí vývar na podlití
- 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté červené papriky
- 3 lžíce rozmixovaných sušených hub
- 2 kuličky nového koření
- 2 lžičky sušeného česneku
- sádlo nebo olej
- sůl & pepř
Postup přípravy vepřového na žampionech se smetanou
- Na sádle nebo oleji si orestujte cibuli na kostičky dohněda a poté přidejte plátky vepřového masa, které také z obou stran orestujte.
- Přidejte sušený česnek, mletý kmín, červenou papriku, mletý černý pepř, nové koření, sůl, rozmixované sušené houby a vše podlijte vývarem. Maso takto vařte do měkka.
- Jakmile se vám maso zdá hotové, tak jej vyndejte stranou.
- Nyní do hrnce přidejte žampiony nakrájené na plátky a plnotučnou smetanu. Vše dohromady povařte zhruba 5 minut. Podle potřeby omáčku zahustěte hladkou moukou a dochuťte solí.
Vyzkoušejte také:
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu