- 1 září, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Zhlédnutí232
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Sýrovo-brokolicová pánev je vlastně takové jednoduché brokolicové rizoto. Recept je bezmasý a podíl bílkovin v pokrmu zastupuje tvrdý sýr.
Suroviny na sýrovo-brokolicovou pánev
- 120 g rýže (já používám basmati)
- 250 ml vody
- 1/2 brokolice
- 100 g tvrdého sýru (Eidam 30%)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej nebo ghí
- sůl & pepř
- čerstvá petrželka
Postup přípravy brokolicového rizota se sýrem
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno a česnek na plátky. Brokolici si pokrájejte, zbavte košťálu a připravte si jen růžičky. Větší růžičky můžete rozpůlit.
- Cibuli restujte na trošce oleje a jakmile zesklovatí, přidejte česnek a nechte zavonět. Přidejte brokolici, vše osolte a opepřete a restujte 1 minutu.
- K zelenině přidejte rýži a zalijte hrnkem (250 ml) vody. Jídlo přiklopte a poduste zhruba 15 minut, aby rýže absorbovala vodu.
- Jakmile je pokrm hotový, zasypte ho strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou a servírujte třeba ke kyselým okurkám.
Chutnala vám fitness sýrovo-brokolicová pánev? Vyzkoušejte také:
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept