Sýrovo-brokolicová pánev (Břicháč Tom)

Sýrovo-brokolicová pánev (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Ready In
    30 min

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Sýrovo-brokolicová pánev je vlastně takové jednoduché brokolicové rizoto. Recept je bezmasý a podíl bílkovin v pokrmu zastupuje tvrdý sýr.

Suroviny na sýrovo-brokolicovou pánev

  • 120 g rýže (já používám basmati)
  • 250 ml vody
  • 1/2 brokolice
  • 100 g tvrdého sýru (Eidam 30%)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej nebo ghí
  • sůl & pepř
  • čerstvá petrželka

Postup přípravy brokolicového rizota se sýrem

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno a česnek na plátky. Brokolici si pokrájejte, zbavte košťálu a připravte si jen růžičky. Větší růžičky můžete rozpůlit.
  2. Cibuli restujte na trošce oleje a jakmile zesklovatí, přidejte česnek a nechte zavonět. Přidejte brokolici, vše osolte a opepřete a restujte 1 minutu.
  3. K zelenině přidejte rýži a zalijte hrnkem (250 ml) vody. Jídlo přiklopte a poduste zhruba 15 minut, aby rýže absorbovala vodu.
  4. Jakmile je pokrm hotový, zasypte ho strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou a servírujte třeba ke kyselým okurkám.

Chutnala vám fitness sýrovo-brokolicová pánev? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..