Medové kuřecí špalíčky se zázvorem (Břicháč Tom)

Medové kuřecí špalíčky se zázvorem (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    454

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Medové kuřecí špalíčky se zázvorem je zdravé a vyvážené jídlo, které snadno upečete v troubě doslova za chviličku. Pokud si špalíčky dáváte k obědu, doporučuji jako přílohu brambor, který nakrájíte na tenké plátky a upečete společně s kuřecím masem. Já si tyto špalíčky připravuji s pečeným bramborem, mrkví na kolečka a žampiony nakrájené napůl.

Suroviny na medové kuřecí špalíčky se zázvorem

  • 4 kuřecí špalíčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvý zázvor zhruba 3 cm
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička medu
  • tymián
  • sůl & pepř
  • dle chuti: žampiony, mrkev, brambory

TIP: Místo tymiánu můžete použít vaše oblíbené bylinky. Doporučuji vyzkoušet špalíčky s rozmarýnem.

Postup přípravy medových kuřecích špalíčků

  1. Do misky si nastrouhejte oloupaný čerstvý zázvor, přidejte prolisovaný stroužek česneku, olivový olej, med, sůl, pepř a tymián.
  2. Zapékací misku vymažte olivovým olejem a poklaďte do ní špalíčky. Během pečení několikrát potřete špalíčky výpekem, aby nebyly vysušené.
  3. Pečte přikryté alobalem v předem vyhřáté troubě na 200°C zhruba 35 minut. Poté sundejte alobal, zvyšte teplotu na 220°C a pečte zhruba dalších 5 minut dozlatova.

TIP: Připravte si jednoduchý coleslaw salát. V míse smíchejte nastrouhanou mrkev, hlávkové zelí, malou cibuli, sůl, pepř, lžičku citronové šťávy. Do salátu přidejte bílý jogurt a máte hotovo.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..