Gnocchi se žampiony a kuřecím masem

Gnocchi se žampiony a kuřecím masem
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    50 min

Gnocchi se žampiony a kuřecím masem

Gnocchi se žampiony a kuřecím masem je mé oblíbené jídlo, které připravuji z kupovaných noků, abych si ulehčil práci. V tomto receptu jsem použil špenátové noky. Pokud použijete místo kuřecích prsou stehenní řízky, tak bude maso křehčí a daleko chutnější.

Suroviny na noky se žampiony a kuřecím masem

  • 1 kg bramborových noků Gnocchi
  • 250 g hnědých žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 300 g kuřecího masa
  • 100 g strouhaného sýra doporučuji parmazán
  • 1 kelímek smetany (30%)
  • sůl & pepř
  • olej

TIP: Do receptu můžete přidat i zeleninu, jednak jídlo doplní a navíc bude skvěle chutnat. Doporučuji mražený hrášek nebo pórek.
TIP: Volba sýru, který přidáte do receptu je čistě na vás. Já používám italský Parmigiano Reggiano, který je výrazný.

Postup přípravy noků se žampiony a kuřecím masem

  1. Bramborové nočky si uvařte podle návodu na obalu. Vsypte je do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, tak je sceďte a odložte stranou. Mezitím, co se brambory vaří si oloupejte žampiony a nakrájejte na čtvrtky tak, aby kousky byly zhruba velikosti Gnocchi.
  2. Kuřecí maso si nakrájejte na menší kousky (o trochu větší než noky). Kuřecí maso osolte opepřete a promíchejte. Ve veliké pánvi si rozpalte olej a přidejte najemno nasekanou cibuli. Cibulku restujte 5 minut dokud nezesklovatí a poté přidejte kuřecí maso, které ze všech stran také orestujte.
  3. Přidejte nakrájené žampiony, prolisované stroužky česneku, trochu vody a poduste dokud nebudou žampiony měkké.
  4. K nokům nyní vsypte strouhaný sýr a vmíchejte kelímek smetany.
  5. Na mírném ohni suroviny prohřejte dokud nevytvoří hustější omáčku. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Na talíři můžete ozdobit čerstvými bylinkami nebo natí z jarní cibulky a posypat strouhaným sýrem.

Jak na zapečené gnocchi se sýrovou omáčkou a kuřecím masem?

Přiznám se, že nefandím sýrovým omáčkám, ve kterých se pak noky utopí a vytvoří šlichtu. Pokud si chcete připravit zapečené noky, tak postupujte v receptu ke kroku 3 a přendejte noky s kuřecím a žampiony do zapékací misky. Zvlášť v menším hrnci ve smetaně na vaření (10%) rozpusťte vaše oblíbené sýry (Niva, Eidam, uzený sýr, parmazán) na mírném ohni. Pokud bude omáčka příliš hustá rozřeďte ji trochou mléka. Touto sýrovou omáčkou zalijte noky. Zapékací misku poté umístěte do trouby na 180 stupňů na 10-12 minut.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • Ingrid

      Vyzkoušela jsem je s klasickými noky (Ne s těmi špenátovými) a super!

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..