Tradiční čevabčiči s bramborem, cibulí a hořčicí

Tradiční čevabčiči s bramborem, cibulí a hořčicí
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    2 440

Tradiční čevabčiči s bramborem, cibulí a hořčicí

Tradiční čevabčiči s bramborem, cibulí a hořčicí je masový pokrm z mletého masa na způsob karbanátků. Čevabčiči je národní jídlo Bosny a Hercegoviny a tento pokrm připravují i v Albánii, Chorvatsku, Srbsku, Černé hoře a Slovinsku. Čevabčiči vychází z pokrmu kebab – čevap, který si poté Balkánské země osvojily. K mletým šiškám smaženým v oleji se perfektně hodí syrová cibule a hořčice.

Suroviny na tradiční čevabčiči

  • 500 g mleté maso (vepřové, hovězí, jehněčí nebo míchané…)
  • 2 cibule (1 do směsi, 1 na podávání)
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • chilli podle chuti
  • strouhanka podle potřeby
  • sůl & pepř (1 lžička od každého)
  • sádlo nebo olej

Postup přípravy čevabčiči s bramborem

  1. Mleté maso dejte do mísy a postupně přidejte vajíčko, prolisovaný česnek, najemno nasekanou cibulku a koření. Směs masa a koření důkladně promíchejte, aby se propojily chutě a pokud je směs trochu řidší, můžete přidat strouhanku na zahuštění.
  2. Z masové směsi vytvarujte šišky (válečky) o trošku větší než je velikost palce a poté smažte ve vrstvě rozpáleného oleje v hluboké pánvi. Zprudka čevabčiči orestujte tak, aby maso uprostřed zůstalo trošku světlejší.
  3. Hotové čevabčiči podávejte s vařeným bramborem, syrovou cibulí, nakládanou okurkou a plnotučnou hořčicí.

TIP: Pokud chcete čevabčiči trošku více křupavější, můžete válečky lehce poprášit ze všech stran hladkou moukou.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Hanka

      luxusní😍

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..