Domácí houbové koření

Domácí houbové koření (houbový prášek)
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    0 minut
  • Porce
    10
  • Zhlédnutí
    86

Houby tvoří více jak 90% vody a obsahují minimum tuku a tím žádné kalorie, takže je můžeme jíst bez výčitek i při dietě. Lesní houby a jen ty, obsahují pro nás cenné vitamíny jako A, D a vitamíny skupiny B, které získávají ze slunečního záření. Také obsahují minerální látky jako vápník, hořčík, fosfor, zinek, železo a jiné.

Domácí houbové koření se dokonale hodí k přípravě houbových pokrmů. Cítíte v něm skvělou chuť sušených hub a můžete ho přidat do polévek, omáček, těstovin, rizot, smaženic a jiných.

Suroviny na domácí houbové koření

  • Sušené houby – 2 hrnky
  • Sušená cibule – 1/4 hrnku
  • Koriandr – 1/2 lžičky
  • Tymián / Libeček – 2 lžičky
  • Drcený kmín – 1/2 lžičky
  • Muškátový oříšek – špetka
  • Sůl – 1 lžička
  • Pepř – 1/4 lžičky

Postup přípravy

  • Připravíme si mixér a veškeré ingredience v něm rozmixujeme, až nám vznikne jemnější směs.
  • Takto máme hotovo a vzniklé koření uzavřeme do suché a čisté nádoby. Uchováváme v chladu a suchu.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..