Nejlepší buřty na černém pivu

nejlepší buřty na černém pivu
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    5
  • Zhlédnutí
    705

Také se vám stane, že vám zbyde zbytek špekáčků nebo buřtíků z víkendového opékání a nevíte co s nimi? Jednou z nejlepších možných variant jsou právě buřty na pivu!

Nejlepší buřty na černém pivu je taková jednoduchá klasika, kterou dostanete nejčastěji v hospodách nebo si ji připravíte sami doma. Postačí vám k tomu jen pár surovin a vykouzlíte chuťově velmi dobré jídlo, které mají v oblibě i děti. Ve finále nezáleží na výběru piva (světlé nebo tmavé), ale na dochucení výsledného pokrmu.

Suroviny na nejlepší buřty na černém pivu

  • 1-2 lžíce sádla nebo oleje
  • 6 špekáčků nebo buřtů
  • 2 červené cibule
  • 2 červené papriky (kápie)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 200 g rajčatového pyré (lze nahradit spařenými rajčaty)
  • 150-200 ml černého piva
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce cukru
  • trocha majoránky
  • sůl & pepř
  • chilli podle chuti

TIP: Pokud máte k dispozici BBQ omáčku, klidně pár lžic do jídla přidejte.

Postup přípravy špekáčků na černém pivu

  1. Nejprve si buřty rozkrojte podélně a poté nakrájejte mřížky na nenakrojené straně. Na pánvi si rozehřejte sádlo nebo olej a na něm špekáčky z obou stran orestujte.
  2. Zvlášť si v míse smíchejte rajčatové pyré, černé pivo, prolisovaný česnek, cukr a ostatní koření. Červené papriky si nakrájejte na proužky a přidejte ji do rajčatové směsi.
  3. Cibuli si oloupejte, překrojte v polovině a nakrájejte na plátky. Připravte si zapékací nádobu a poklaďte cibulí její dno.
  4. Jakmile jsou špekáčky propečené a pustily přebytečný tuk, tak je poklaďte na vrstvu cibule do zapékací misky.
  5. Nyní špekáčky přelijte rajčatovou směsí s pivem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte dokud se přebytečné pivo nevypaří a směs nezhoustne.
  6. Jakmile budou mít vrchní špekáčky krásnou barvu a omáčka zhoustne, tak můžete směs dochutit majoránkou a podávat s chlebem a ideálně k vychlazenému pivu.

TIP: Pokud nemáte rádi červenou papriku, tak ji do jídla nemusíte přidávat. Nezapomínejte však, že dodává jídlu ten správný šmrnc.

Chutnaly vám buřty na černém pivu? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejlepší buřty na černém pivu

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..