-
Čas přípravy15 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce5
-
Celkový čas40 min
Také se vám stane, že vám zbyde zbytek špekáčků nebo buřtíků z víkendového opékání a nevíte co s nimi? Jednou z nejlepších možných variant jsou právě buřty na pivu!
Nejlepší buřty na černém pivu je taková jednoduchá klasika, kterou dostanete nejčastěji v hospodách nebo si ji připravíte sami doma. Postačí vám k tomu jen pár surovin a vykouzlíte chuťově velmi dobré jídlo, které mají v oblibě i děti. Ve finále nezáleží na výběru piva (světlé nebo tmavé), ale na dochucení výsledného pokrmu.
Suroviny na nejlepší buřty na černém pivu
- 1-2 lžíce sádla nebo oleje
- 6 špekáčků nebo buřtů
- 2 červené cibule
- 2 červené papriky (kápie)
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 200 g rajčatového pyré (lze nahradit spařenými rajčaty)
- 150-200 ml černého piva
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce cukru
- trocha majoránky
- sůl & pepř
- chilli podle chuti
TIP: Pokud máte k dispozici BBQ omáčku, klidně pár lžic do jídla přidejte.
Postup přípravy špekáčků na černém pivu
- Nejprve si buřty rozkrojte podélně a poté nakrájejte mřížky na nenakrojené straně. Na pánvi si rozehřejte sádlo nebo olej a na něm špekáčky z obou stran orestujte.
- Zvlášť si v míse smíchejte rajčatové pyré, černé pivo, prolisovaný česnek, cukr a ostatní koření. Červené papriky si nakrájejte na proužky a přidejte ji do rajčatové směsi.
- Cibuli si oloupejte, překrojte v polovině a nakrájejte na plátky. Připravte si zapékací nádobu a poklaďte cibulí její dno.
- Jakmile jsou špekáčky propečené a pustily přebytečný tuk, tak je poklaďte na vrstvu cibule do zapékací misky.
- Nyní špekáčky přelijte rajčatovou směsí s pivem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte dokud se přebytečné pivo nevypaří a směs nezhoustne.
- Jakmile budou mít vrchní špekáčky krásnou barvu a omáčka zhoustne, tak můžete směs dochutit majoránkou a podávat s chlebem a ideálně k vychlazenému pivu.
TIP: Pokud nemáte rádi červenou papriku, tak ji do jídla nemusíte přidávat. Nezapomínejte však, že dodává jídlu ten správný šmrnc.
Chutnaly vám buřty na černém pivu? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Nejlepší buřty na černém pivu
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu