Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    55 minut
  • Porce
    5
  • Zhlédnutí
    189

Brokolice obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek. Významný je vitamín C, D, E, vitamíny skupiny B a další. Brokolici by do svého jídelníčku měli zařadit všichni, hlavně ti, co chtějí zhubnout. Brokolice obsahuje většinu vody a obsahuje málo sacharidů. Brokolici používáme v kuchyni do polévek, salátů či zapečených pokrmů. My dnes připravili zapečené brambory s brokolicí.

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou patří mezi naše nejoblíbenější recepty. Tento jednoduchý recept zvládne opravdu každý a jeho rychlá příprava a skvělá chuť Vás jistě překvapí.

Suroviny – Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

  • Brambory – větší
  • Brokolice
  • Slanina vcelku
  • Smetana ke šlehání
  • Máslo
  • Sýr strouhaný
  • Sůl a pepř

Postup přípravy – Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

  • Nejprve si připravíme větší zapékací mísu, ve které budeme brambory připravovat a vymažeme ji máslem.
  • Brambory omyjeme, necháme i se slupkou a nakrájíme na kolečka o průměru asi 0,5cm. Vložíme do zapékací mísy, ochutíme solí a pepřem dle chuti.
  • K bramborám přidáme na menší nudličky nakrájenou slaninu.
  • Brokolici opláchneme vodou a nakrájíme ji na menší růžičky, které přidáme k bramborám a slanině. Ještě dochutíme solí a promícháme.
  • Ochucené brambory se slaninou a brokolicí zalijeme smetanou ke šlehání a dáme přikryté péct do trouby na 45 minut při 200°C.
  • Po 45 minutách vyndáme z trouby, promícháme a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct ještě na dalších 10 minut, než se rozteče všechen sýr.
  • Zapečené brambory ihned podáváme.

Vyzkoušejte také:

 

 

Suroviny

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..