-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření15-20 minut
-
Porce2
Křupavá low carb pizza
Je skvělá varianta, když nevíte co rychlého k večeři. Máte ji připravenou během pár minut, budete potřebovat pár ingrediencí a určitě si na ní pochutnáte. Hlavní přísadou jsou sýry a mandlová mouka. Tato křupavá low carb pizza, rozhodně patří mezi mé oblíbené.
Nevíte co dobrého k obědu? Vyzkoušejte tento recept na pečenou dýni s vejcem a bylinkami.
Suroviny
Postup
Nastrouháme sýr a společně s lučinou vložíme do menšího hrnce a sýry na mírném plameni rozehřejeme.
Rozteklý sýr smícháme s lučinou tak, aby se nám vytvořila jemná hmota. Přidáme mandlovou mouku, sůl a kdo chce, může přidat bylinky. Vše důkladně promícháme. Směs odstavíme z plamene a vmícháme vejce.
Hmotu propracujeme tak, aby nám vzniklo pevnější těsto. Namočíme si ruce a vytvarujeme těsto do tvaru pizzy cca 0,5cm vysoké. Pečeme na plechu vyložený pečícím papírem v předehřáté troubě na 220°C 10-15 minut. Pokud chcete těsto křupavější, vyndejte ho jakmile se horní vrstva upeče a otočte ho z druhé strany. Druhou stranu pizzy necháme opět upéct do zlatova.
Závěrem
Pizzu vyndáme z trouby, potřeme připravenou rajčatovou salsou a ozdobíme ingrediencemi dle chuti. Já použila rajčatovou polpu tvrdý sálám, cibuli, červenou papriku, chilli papričku a strouhaný Madeland 45%.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Křupavá low carb pizza
Suroviny
Follow The Directions
Nastrouháme sýr a společně s lučinou vložíme do menšího hrnce a sýry na mírném plameni rozehřejeme.
Rozteklý sýr smícháme s lučinou tak, aby se nám vytvořila jemná hmota. Přidáme mandlovou mouku, sůl a kdo chce, může přidat bylinky. Vše důkladně promícháme. Směs odstavíme z plamene a vmícháme vejce.
Hmotu propracujeme tak, aby nám vzniklo pevnější těsto. Namočíme si ruce a vytvarujeme těsto do tvaru pizzy cca 0,5cm vysoké. Pečeme na plechu vyložený pečícím papírem v předehřáté troubě na 220°C 10-15 minut. Pokud chcete těsto křupavější, vyndejte ho jakmile se horní vrstva upeče a otočte ho z druhé strany. Druhou stranu pizzy necháme opět upéct do zlatova.
Ohodnotit recept