Pečená dýně s vejcem a bylinkami

Pečená dýně s vejcem a bylinkami
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    1
  • Ready In
    25 min

Pečená dýně s vejcem a bylinkami

Pečená dýně s vejcem a bylinkami je rychlý tip k večeři, když nestíháte a chcete si dát vyvážené a lehké jídlo v jednom. Jelikož je dobré jídlo připravit před konzumací a neohřívat jej, tak veškeré suroviny uvedené v receptu jsou na 1 porci.

Suroviny k přípravě pečené dýně s vejcem

  • dýně Hokkaidó – čerstvá nebo mražená, záleží na sezóně
  • česnek – můžete vynechat pokud jej nemusíte
  • med – nevynechat!
  • bylinky – můžete použít bylinkovou sůl nebo vaše oblíbené bylinky
  • sůl & pepř – na dochucení
  • vejce – vynikající zdroj bílkovin
  • olej – použijte ideálně olivový

Pokud máte přebytek dýně, tak můžete vyzkoušet naše vynikající dýňové rizoto se sýrem.

Suroviny

    Postup

    Dýni důkladně omyjte, rozkrojte a vydlabejte všechna semínka. Slupku nechte, po pár minutách změkne a navíc obsahuje vitamíny.

    Krok1

    Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj kostky dýně. Zakápněte olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a ochuťte solí a pepřem (pokud máte bylinkovou sůl, tak ji použijte). Troubu předehřejte na 180 stupňů a poté dejte dýni péct na 20-25 minutek za občasného promíchání. Ke konci přidejte lžičku medu, nasekané bylinky a lžičku octa.

    Závěrem

    Zvlášť na nepřilnavé pánvi a trošce oleje připravte volské oko, které nezapomeňte osolit a opepřit. Servírujte s pečenou dýní.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..