Kuřecí játra se zeleninou

Kuřecí játra se zeleninou
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    40 min

Kuřecí játra se připravují nejčastěji na cibulce jako rychlovka, ale můžete je vylepšit, když přidáte svoji oblíbenou zeleninu. Játra si zachovají skvělou chuť a jídlo bude o trošku vyváženější.

Kuřecí játra se zeleninou jsou v podstatě jednoduchá na přípravu. Mě osobně na celém procesu v tomto receptu vadí samotné očišťování kuřecích jater. Ze zeleniny přidávám mrkev, papriku a občas také hrášek. Meze se však nekladou.

Suroviny na kuřecí játra se zeleninou

  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 cibule
  • 1 kg kuřecích jater
  • 2-3 mrkve
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce bazalky
  • sůl, pepř

TIP: Můžete přidat také čerstvý tymián nebo vaše oblíbené bylinky či koření.

Jak připravit kuřecí játra se zeleninou

  1. Nejprve si samozřejmě játra propláchněte, očistěte a pokrájejte na menší kusy. Cibuli nakrájenou najemno si začněte ve větší pánvi restovat.
  2. Jakmile cibulka zesklovatí přidejte játra a ze všech stran je orestujte. Během restování je zaprašte hladkou moukou a bazalkou. K orestovaným játrům přidejte pokrájenou papriku s mrkví, lehce podlijte vodou a duste pod pokličkou zhruba 20 minut.
  3. Nakonec pokrm dochuťte solí s pepřem a podávejte s rýží nebo hranolky.

Chutnala vám restovaná játra se zeleninou? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Kuřecí játra se zeleninou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..