Hříbkové rizoto s vepřovou panenkou

Hříbkové rizoto s vepřovou panenkou
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    35 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    122

Pokud vás už omrzely klasické houbové recepty, tak si můžete připravit toto hříbkové rizoto na italský způsob podávané s plátky vepřové panenské svíčkové, které potěší i vytříbené gurmány.

Hříbkové rizoto s vepřovou panenkou je pro někoho možná trochu neobvyklý, ale za to snadný recept. Maso a rizoto se připravuje zvlášť a dohromady k sobě ingredience perfektně ladí. Je ideální použít ty nejlepší dostupné suroviny včetně čerstvých bylinek.

Suroviny na hříbkové rizoto

Suroviny na hříbkové rizoto s vepřovou panenkou

  • 400 g vepřové panenky
  • sůl & pepř
  • olej nebo přepuštěné máslo
  • 40 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 2 šalotky nebo 1 cibule
  • 100 g čerstvých hříbků
  • 320 g rýže Arborio
  • 100 ml bílého vína
  • vývar nebo voda na podlití
  • čerstvý tymián
  • parmezán

VIDEORECEPT

YouTube player

Postup přípravy hříbkového rizota s vepřovou panenkou

  • Panenku vcelku si očistěte a ze všech stran ji osolte a opepřete. V pánvi si rozpalte olivový olej nebo přepuštěné máslo a na něm zprudka ze všech stran maso opékejte dozlatova.
  • Váleček masa umístěte do pekáčku a dejte do předpečené trouby na 170°C zhruba na 20 minut. Během pečení si připravte rizoto. Po 20 minutách maso vyndejte a nechte přiklopené odpočívat.
  • Na stejné pánvi, kde máte výpek z masa dejte rozpustit máslo a na něm zpěňte šalotku. Ke konci přidejte na minutku nasekaný česnek a poté vsypte rýži. Tu podlijte vínem a počkejte až se odpaří. Poté rýži podlévejte vývarem nebo vodou dokud rýže nezměkne. Během vaření přidejte i čerstvý tymián.
  • Mezitím si v menší pánvi na másle orestujte kousky hříbků společně s tymiánem, houby lehce osolte a opepřete.
  • V posledních pár minutkách přidejte orestované hříbky do rizota, které 5 minut společně s rýží prohřívejte. V poslední minutce vmíchejte trochu parmezánu.
  • Váleček masa si nakrájejte na plátky a servírujte jej ke hříbkovému rizotu. Talíř můžete ještě ozdobit snítkami tymiánu.

Chutnalo vám hříbkové rizoto s vepřovou panenkou? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Hříbkové rizoto s vepřovou panenkou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..