Domácí bramborové krokety se sýrem

Domácí bramborové krokety se sýrem
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    3
  • Zhlédnutí
    209

Existuje mnoho příloh, které se dají vytvořit z brambor, ale tyto bramborové krokety jsou jasnou volbou ke steakům.

Domácí bramborové krokety se sýrem nejsou svou konzistencí příliš podobné klasickému polotovaru, který koupíte předsmažený a zmrazený v supermarketu. Nejen díky sýru jsou tyto krokety vláčné a měkké, hodí se především jako příloha ke steakům, které nevyžadují nijak hutnou přílohu. Krokety jsou jako obláčky, ale skvěle chutnají!

Suroviny na přípravu bramborových kroket se sýrem:

  • 250 g brambor (typ C)
  • 50 g strouhaného sýra
  • 20 g hrubé nebo polohrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce
  • čerstvé bylinky podle chuti
  • trojobal: vejce, strouhanka, hl. mouka
  • olej na smažení

Postup přípravy bramborových kroket se sýrem

  1. Nejprve si oloupejte a uvařte brambory ve vroucí vodě. Brambory rozmačkejte vidličkou a nechte vychladnout.
  2. K vychladnutým bramborám přidejte strouhaný sýr, sůl, hrubou mouku, vejce a čerstvou pažitku pokud chcete. Směs důkladně promíchejte.
  3. Ze směsi vytvarujte kuličky nebo válečky a ideálně je nechte ztuhnout v mrazáku, bude se s nimi lépe pracovat.
  4. Krokety nyní obalujte v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance. Můžete je obalit dvakrát, při druhém obalování už nedávejte krokety do hladké mouky.
  5. V hlubší pánvi si rozpalte dostatek oleje a krokety v něm smažte dozlatova.
  6. Hotové krokety podávejte ideálně ke steakům nebo jiným masovým přílohám.

Chutnaly vám domácí bramborové krokety se sýrem? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Domácí bramborové krokety se sýrem

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..