Nejlepší domácí tatarská omáčka (tatarka)

Nejlepší domácí tatarská omáčka (tatarka)
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    0 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 050

Jaká tatarka z hotové majonézy je nejlepší?

Nejlepší domácí tatarská omáčka je připravovaná z okurek a kaparů. Češi tatarskou omáčku prostě milují. Naše domácí tatarka z majonézy vás osloví, protože chutná skvěle a je jednoduchá na přípravu. Můžete si ji samozřejmě připravit i z domácí majonézy.

Nejlepší domácí tatarská omáčka suroviny

  • 300 ml majonézy
  • 20 g kaparů v nálevu
  • 20 g nakládaných okurek
  • 10 g oloupané cibule
  • 1 lžička citronové šťávy
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka cukru
  • trocha nasekané petrželky

TIP: Pokud nemáte kapary nebo je chcete z receptu vynechat, přidejte dvojnásobné množství nakládaných okurek.

VIDEORECEPT

YouTube player

Nejlepší domácí tatarská omáčka postup přípravy

  1. Kapary si propláchněte a nakrájejte najemno. Nakládané okurky a cibuli nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. V míse smíchejte veškeré suroviny a dobře promíchejte.
  3. Hotovou tatarskou omáčku nechte v lednici odležet alespoň půl hodinky.
  4. Podávejte k vašemu oblíbenému jídlu.

TIP: Pokud vaší tatarce něco chybí, zkuste přidat 1 lžičku dijonské hořčice.

Chutnala vám domácí tatarka z majonézy? Vyzkoušejte také:

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..