Šťavnatá sekaná pečeně

Šťavnatá sekaná pečeně
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    50 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    1 hod 10 min

Určitě znáte klasickou sekanou z mletého masa. Zapomeňte na klasiku a pojďte si recept něčím ozvláštnit, do první přidávám smaženou cibulku a do druhé kousky kápie.

Šťavnatá sekaná pečeně je velmi známý a jednoduchý recept a já jsem se jej rozhodla trošku vylepšit. Recept je téměř k nerozeznání od klasického receptu na sekanou s tím rozdílem, že jsem do směsi přidala svou ingredienci.

Suroviny na šťavnatou sekanou pečeni

  • 600 g mletého masa mix
  • 2 housky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • lžička majoránky
  • sůl, mletý pepř
  • olej
  • 1. varianta: 3 osmažené cibule
  • 2. varianta: několik lžic nakládané kápie

TIP: Do sekané lze také přidat sýr.

Postup přípravy na šťavnatou sekanou pečeni

  1. Nejprve si zpracujte pečivo. Housky nebo rohlíky nakrájejte na plátky a namočte do vody, aby nasákly vodu.
  2. V pánvi si rozehřejte olej a na něm orestujte cibuli na kostičky dozlatova.
  3. Mleté maso promíchejte s orestovanou cibulí, pečivem ze kterého jste vymačkali vodu, vejcem, majoránkou a důkladně vše osolte a opepřete. Pokud připravujete verzi s kápií, přidejte ji do směsi.
  4. Nyní si vymažte pekáček olejem a ze směsi vytvarujte váleček, který do něj položte. Kolem můžete přidat i nakrájenou cibuli, která se vám krásně vypeče.
  5. Pekáček dejte do předehřáté trouby na 200°C a zhruba 45-60 minut do zlatohněda. Průběžně ji hlídejte a polévejte tukem, který je v pekáčku.
  6. Hotovou sekanou podávejte k bramborové příloze.

TIP: Na sekanou můžete během pečení položit pár plátků slaniny, poté ji nebudete muset potírat tukem.

Sekaná s kápií a smaženou cibulkou

Chutnala vám šťavnatá sekaná pečeně? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Šťavnatá sekaná pečeně

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • JanJan

      Dobrý recept

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..