Panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    2

Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou je opravdu skvělé jídlo a máte ho připravené během chvilky. Kdo je milovníkem zelených fazolek, masa a smetanových omáček, zaručeně si pochutná. Tento pokrm můžete připravit k obědu, ale hodí se i k večeři. Fazolky skvěle nahradí přílohu a zelený pepř dodá omáčce tu pravou chuť.

Suroviny na přípravu panenky s fazolkami a pepřovou omáčkou:

  • Vepřová panenka – 200g vcelku
  • Ghí – 10g, na orestování panenky
  • Sůl a pepř – na dochucení masa
  • Máslo – 1 lžička, já použila máslo s 82% tuku
  • Zelený pepř – 2 lžíce celých kuliček
  • Smetana ke šlehání – 200ml, nejlépe 33%
  • Eidam 30% – 10g na zahuštění omáčky, já zde použila nivu, omáčka byla o něco výraznější
  • Zelené fazolky – 200g, mražené
  • Anglická slanina – 100g, vcelku

Postup přípravy panenky:

  1. Vepřovou panenku opláchneme, ponecháme vcelku, osolíme a opepříme.
  2. Vezmeme si pánvičku, přidáme ghí a panenku necháme zatáhnout ze všech stran.
  3. Poté panenku přendáme do pekáčku a v troubě pečeme dalších 20 minut na 170°C. Panenka je pak krásně měkká.

Postup přípravy pepřové omáčky:

  1. V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme celý zelený pepř a necháme chvilku probublat.
  2. Přidáme smetanu, sůl a za stálého míchání pár minut vaříme.
  3. Ke konci na zahuštění omáčky přidáme nastrouhaný eidam nebo nivu a počkáme než se úplně rozpustí.

Jako přílohu podáváme zelené fazolky restované s anglickou slaninou.

Postup přípravy fazolek:

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na pánvičku vysmažit. Slanina je dost tučná, takže není třeba žádný jiný tuk.
  2. Po čase, kdy už máme vysmaženou slaninu, přidáme fazolky, které už pouze dosolíme.

A takto připravený pokrm můžeme servírovat. Přeji dobrou chuť.

 

Vyzkoušejte také: Dýňovou polévku z hokaido

 

 

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • Eva

      Wow, luxus

    • Hanka

      Úžasná panenka! podávala jsem ji na plátky a manžel si moc pochutnal. 🙂

    • Jarasv.1

      Uplne se mi sbihaji sliny

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..