Výborná domácí pizza (včetně těsta a sugo)

Výborná domácí pizza (včetně těsta a sugo)
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    1 948

Výborná domácí pizza včetně těsta a sugo

Výborná domácí pizza je mnohem chutnější než rozmražený polotovar nebo pizza kupovaná. S trochou cviku budete připravovat doma pizzu ještě lepší než z italské restaurace. Základem každé pizzy je volba surovin. Pokud se rozhodnete pro kupované těsto a místo rajčatového sugo dáte kečup, pizzu ozdobíte zbytky z lednice, tak výsledek nebude příliš uspokojivý. Pokud však připravíte domácí těsto, sugo a zvolíte ty správné suroviny, můžete vykouzlit naprosto skvělou pizzu.

Suroviny na výbornou domácí pizzu

Na těsto (4 pizzy)

  • 1 kg hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kostka droždí
  • 0,5 l vlažné vody
  • špetka soli a cukru.

TIP: Já si těsto vždy dělám den dopředu, rozdělím ho na 4 díly a nechám kynout v lednici.

Na sugo pomodoro (4 pizzy)

  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 3 čerstvá rajčata
  • 1 malá mrkev
  • kousek řapíkatého celeru
  • 1/2 cibule
  • trošku olivového oleje
  • sušená bazalka
  • sůl & pepř
  • cukr

Suroviny na vrch

  • Sýrová pizza: sugo, gouda, ementál, niva, parmezán, mozzarella, hermelín, zelená paprika
  • Žampionová: sugo, čerstvé žampiony, mozzarella, oregano
  • Sicilská: sugo, mozzarella, parmská šunka, červená cibule, chilli
  • Špenátová: sugo, listový špenát, anglická slanina, česnek
  • Jalapeňos: sugo, kroužky jalapeňos, pikantní salám, kukuřice, čedar
  • Ďábelská: sugo, sýr, slanina, pikantní salám, cibule, beraní rohy a feferony
  • Tuňáková: sugo, ťuňák z konzervy, sýr, červená cibule, kukuřice, vařené vejce
  • Hawaii: sugo, sýr, šunka, kousky ananasu
  • Margherita: sugo, větší porce sýra, bazalka

Domácí pizza (recept)

Výborná domácí pizza postup přípravy

  1. Vlažnou vodu smíchejte s droždím, trochou mouky, lžičkou cukru a nechte vzejít kvásek (15-20 minut).
  2. Nyní přidejte zbytek mouky a pár lžiček olivového oleje. Vše spolu zapracujte do měkkého a hladkého těsta. Těsto nechte alespoň 45-60 minut kynout a mezitím si připravte rajčatové sugo.
  3. Na lžici olivového oleje zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer, přidejte rajčata, 2 lžíce sušené bazalky a vařte dokud zelenina nezměkne. Přidejte lžíci cukru a dochuťte solí s pepřem. Podle času buďto směs lehce rozmixujte tyčovým mixérem nebo propasírujte přes sítko pro jemnější strukturu.

Rajčatové sugo (sugo pomodoro)

  1. Vykynuté těsto si rozválejte do kulatého tvaru pizzy, umístěte na plech vyložený pečícím papírem a vršek potřete rajčatovým sugo.
  2. Nyní už si jen pizzu ozdobte podle vaší chuti a poté umístěte na 15-20 minut do rozpálené trouby na 180 stupňů.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..