Přidat recept Přidat recept

Kuřecí quesadilla (Quesadilla de Pollo)

Kuřecí quesadilla (Quesadilla de Pollo)
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    221

Kuřecí quesadilla (Quesadilla de Pollo)

Kuřecí quesadilla vysl. ‘kesadija’ (Quesadilla de Pollo) je jídlo původem z mexické kuchyně. Quesadillas jsou dvě tortilla placky mezi kterými je směs (často kuřecí, hovězí mletá nebo vegetariánská sýrová). Lze quesadillas připravit za pomocí jedné tortilla placky, kterou v polovině přehneme a naplníme směsí.

Suroviny k přípravě quesadilly s kuřecím masem:

  • 4 ks tortilla
  • 200 g kuřecí maso (stehna nebo prsa)
  • 200 g červené fazole
  • 2 ks šalotka nebo 1 červená cibule
  • 200 g čedar
  • naložené papričky jalapeňos
  • 1 lžička mletá červená paprika
  • olej
  • sůl & pepř

Postup přípravy kuřecích quesadillas

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené kuřecí maso na menší kousky a restujte. Přidejte nakládané jalapeňos, červené fazole, sůl, pepř, červenou papriku a ještě 3 minutky na mírném plameni prohřívejte.
  2. Nyní směs vyložte na polovinu tortilla placky, zasypte čedarem a tu pak přehněte. Můžete použít i dva druhy tortill (pak položte více směsi po celé ploše mezi dvě tortilly). Tortillu umístěte do kontaktního grillu na zhruba 3 minuty.
  3. Quesadilla by měla být prohřátá a sýr roztavený. Nakonec si ke quesadillám do mističky připravte zakysanou smetanu s trochou soli do které je můžete namáčet.

TIP: můžete si připravit vícero dipů jako například salsa verde, guacamole, chipotle majonéza nebo čedarový dip

Vyzkoušejte také:

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X