Přidat recept Přidat recept

Těstovinový salát s tuňákem a koprem

těstovinový salát s tuňákem a majonézou
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    765

Těstovinový salát s tuňákem a koprem

Tohle je nejlepší těstovinový salát s tuňákem, který jsem kdy ochutnal. Bez nadsázky. Krémová i křupavá chuť v jednom je to co vás na tomto studeném pokrmu uchvátí. Každé sousto je fakt návykové a je to jídlo ideální k obědu, večeři nebo třeba na grilovačku. Možností má nesčetně. Pokud chcete zkusit zdravější verzi tohoto salátu, tak můžete majonézu nahradit zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.

Vyzkoušejte také naše tuňákové kuličky, které se hodí především k večeři.

Suroviny

Těstovinový salát s tuňákem

Postup

Nejprve je třeba připravit si suroviny. Vejce dejte vařit do vroucí vody tak, aby byly ponořené. Jakmile se voda začne vařit, můžete jí vypnout a pod pokličkou vám vejde jak se říká dojdou. Po uvaření je dejte do studené lázně a následně oloupejte.

Krok 1

Do vroucí osolené vody si dejte vařit kolínka a vařte podle návodu ideálně na skus "al dente". Po uvaření těstoviny slijte a přesypte do velké mísy. Na malé kousky si nasekejte cibuli, celer i kopr. Vařené vejce nakrájejte na malé kostičky a tuňáka ve vlastní šťávě zbavte vody.

Krok 2

Všechny připravené ingredience přimíchejte k těstovinám a podle chuti přidejte sůl a pepř. Na ozdobu dávám ještě snítka čerstvého kopru. Podávejte salát vždy vychlazený.

Mohlo by se vám líbit

Hodnocení receptu

Průměrné hodnocení:
  • 5 / 5
Celkem ohodnotilo:( 1 )
  • Simča55

    Strašně mě překvapila křupavost a celkový soulad surovin 👌👌👌

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X