- 28 září, 2020
- od Filip
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5



- Čas přípravy10 min
- Doba vaření10 min
- Porce8
- Shlédnutí198
Těstovinový salát s tuňákem a koprem
Tohle je nejlepší těstovinový salát s tuňákem, který jsem kdy ochutnal. Bez nadsázky. Krémová i křupavá chuť v jednom je to co vás na tomto studeném pokrmu uchvátí. Každé sousto je fakt návykové a je to jídlo ideální k obědu, večeři nebo třeba na grilovačku. Možností má nesčetně. Pokud chcete zkusit zdravější verzi tohoto salátu, tak můžete majonézu nahradit zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.
Vyzkoušejte také naše tuňákové kuličky, které se hodí především k večeři.
Suroviny
Těstovinový salát s tuňákem
Postup
Nejprve je třeba připravit si suroviny. Vejce dejte vařit do vroucí vody tak, aby byly ponořené. Jakmile se voda začne vařit, můžete jí vypnout a pod pokličkou vám vejde jak se říká dojdou. Po uvaření je dejte do studené lázně a následně oloupejte.




Do vroucí osolené vody si dejte vařit kolínka a vařte podle návodu ideálně na skus "al dente". Po uvaření těstoviny slijte a přesypte do velké mísy. Na malé kousky si nasekejte cibuli, celer i kopr. Vařené vejce nakrájejte na malé kostičky a tuňáka ve vlastní šťávě zbavte vody.




Všechny připravené ingredience přimíchejte k těstovinám a podle chuti přidejte sůl a pepř. Na ozdobu dávám ještě snítka čerstvého kopru. Podávejte salát vždy vychlazený.



Filip
Jmenuji se Filip a věřím, že život je příliš krátký na špatnou kávu a nudné jídlo. Nejraději mám asijskou a italskou kuchyni a mé oblíbené suroviny jsou avokádo a koriandr. Jsem spoluzakladatelem webu bestrecepty.cz, kde mají lidé svobodu ve sdílení receptů.
Mohlo by se vám líbit















Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Těstovinový salát s tuňákem a koprem
Suroviny
Těstovinový salát s tuňákem
Follow The Directions
Nejprve je třeba připravit si suroviny. Vejce dejte vařit do vroucí vody tak, aby byly ponořené. Jakmile se voda začne vařit, můžete jí vypnout a pod pokličkou vám vejde jak se říká dojdou. Po uvaření je dejte do studené lázně a následně oloupejte.




Do vroucí osolené vody si dejte vařit kolínka a vařte podle návodu ideálně na skus "al dente". Po uvaření těstoviny slijte a přesypte do velké mísy. Na malé kousky si nasekejte cibuli, celer i kopr. Vařené vejce nakrájejte na malé kostičky a tuňáka ve vlastní šťávě zbavte vody.




Všechny připravené ingredience přimíchejte k těstovinám a podle chuti přidejte sůl a pepř. Na ozdobu dávám ještě snítka čerstvého kopru. Podávejte salát vždy vychlazený.
Hodnocení receptu