Obalované houbové řízky (smažené houby)

Obalované houbové řízky (smažené houby)
  • Čas přípravy
    25 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    30

Češi jsou národem houbařů, a proto stojí za zmínku jednoduchý recept na obalované houbové řízky, které chutnají lépe než obalované žampiony.

Obalované houbové řízky je klasika a znají ji asi všichni houbaři. Nejčastěji lidé připravují houbové řízky z hřibů, ale neuškodí vyzkoušet i jiné typy hub. Abyste dosáhli té správné chuti, doporučuji houby smažit na sádle. Jako tajný tip vám poradím si připravit vařený brambor a domácí tatarskou omáčku.

Jaké houby se hodí na obalování?

Na obalování a následné smažení se hodí hřiby, bedly, ryzce a dokonce i křemenáče nebo kozáci.

Suroviny na smažené obalované houbové řízky

  • čerstvé houby (ideálně tvrdší klobouky)
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • sádlo
  • sůl
  • drcený kmín

Postup přípravy smažených houbových řízků

  1. Nejprve je důležité si houby očistit a pokrájet na relativně větší kousky. Nedělejte kousky příliš malé, houby zmenší svůj objem během smažení.
  2. Každý klobouček lehce osolte, přidejte trošku drceného kmínu a pak následuje trojobal.
  3. Vejce si v misce rozmíchejte, do další misky dejte strouhanku a hladkou mouku. Houby obalujte nejdřív v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Tento proces můžete zopakovat, ale podruhé už nedávejte hladkou mouku.
  4. V pánvi s tlustým dnem si na středním ohni rozehřejte sádlo a na něm kousky hub smažte dozlatova ze všech stran.
  5. Hotové řízky nechte na papírovém ubrousku pustit přebytečný tuk a můžete servírovat s bramborovou kaší.

Chutnaly vám obalované houbové řízky? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Obalované houbové řízky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..