Přidat recept Přidat recept

Krémově smetanový špenát k české kuchyni

krémově smetanový špenát
  • Čas přípravy
    25 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    253

Krémově smetanový špenát k české kuchyni

Tento lahodný krémově smetanový špenát mám nejraději k výpečkům, ale rozhodně si na něm pochutnáte i s dalšími českými jídly. Nejraději na něm mám tu jemnost. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a dokonce se dá připravit i z nechvalně známého špenátového protlaku.

Suroviny k přípravě smetanového špenátu:

  • 450 g špenát (mražený, čerstvý nebo protlak)
  • olej nebo sádlo
  • 1-2 ks vejce
  • 2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • smetana na vaření (může být i tučná)
  • kmín

Postup přípravy krémového špenátu:

Nejprve si na jemno nasekejte cibulku a česnek a poté jej v hrnci orestujte na oleji či sádle. Vše zaprašte hladkou moukou a minutku restujte. Nyní přidejte do hrnce špenát (pokud čerstvý přidejte trochu vody) a drcený kmín. Přidejte sůl a pepř a na 10 minut poduste. Nyní vmíchejte vejce za stálého míchání. Nakonec vmíchejte do špenátu smetanu.

plněné bramborové knedlíky uzeným masem se špenátem

Chutnal vám tento krémově smetanový špenát? Jak špenát připravujete vy? Podělte se v komentářích nebo recept ohodnoťte.

Vyzkoušejte také:

 

 

 

Mohlo by se vám líbit

Hodnocení receptu

Průměrné hodnocení:
  • 5 / 5
Celkem ohodnotilo:( 1 )
  • Jiri

    mňam, ten se smetanou je fakt lepší než ten co znám ze školních jídelen

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X