Kuřecí na kedlubnách se šťouchaným bramborem

kuřecí na kedlubnách se šťouchaným bramborem
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    113

Kuřecí na kedlubnách se šťouchaným bramborem

Kuřecí na kedlubnách se šťouchaným bramborem je vlastně dost podobné jako maso na mrkvi, ale místo mrkve používáme kedlubnu a místo vepřového nebo hovězího masa dáváme maso kuřecí. Kdo má raději vepřové či hovězí maso, může samozřejmě použít vepřové nebo hovězí. Tento recept mám od mé babičky a za mě je to dobré, rychlé a opravdu jednoduché jídlo na přípravu. Navíc během léta, můžete několik surovin použít přímo z Vaší zahrádky jestliže máte. Já využila brambory, cibuli a medvědí česnek.

Suroviny na přípravu kuřecího na kedlubnách:
  • Kuřecí maso – 1 větší prso či stehenní ve stejné míře
  • Kedlubny – 2 větší ks, já použila 4 menší
  • Cibule – 1 ks
  • Máslo – 2 lžíce
  • Vývar – 500ml
  • Hladká mouka – 2 lžíce
  • Sůl, pepř a kmíndle chuti
  • Brambory – jako příloha
  • Medvědí česnekna ozdobení brambor, nemusí být
Postup přípravy kuřecího na kedlubnách:
  1. Nejprve si oloupeme cibuli a kedlubny. Cibuli nakrájíme najemno a kedlubny na kostky, nudličky či nastrouháme nahrubo. Také si připravíme brambory. Já použila brambory nové, domácí ze zahrádky, tak jsem je pouze omyla a nechala v celku.
  2. Nakrájíme kuřecí maso na nudličky nebo necháme v celku na plátky, osolíme, opepříme a společně s cibulkou na lžící másla osmahneme.
  3. Mezitím na lžící másla osmahneme kedlubny, aby trošku změkly, ochutíme solí a kmínem. Poté kedlubny zaprášíme hladkou moukou místo jíšky. Můžete si ale klidně připravit jíšku.
  4. K masu a cibuli přilijeme vývar, přidáme kedlubny a ještě asi 15 minut dusíme než se nám vytvoří omáčka.
  5. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Brambory uvaříme jak jsme zvyklí, já měla menší, tak jsem je vařila v celku. Když byly brambory uvařené, tak jsem je rozmačkala, protože jsme si řekli, že šťouchané brambory jsou pro nás nejvhodnější a na ozdobu posypala medvědím česnekem.
  7. Takto připravené se může hned podávat.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Janin.a

      Tohle dělávala babička a je to moc dobré. mám od ní recept a je skoro stejný

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X