Špagety aglio e olio e peperoncino

Špagety aglio e olio e peperoncino
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    20 min

Špagety aglio e olio e peperoncino

Špagety aglio olio e peperoncino je naprosto jednoduché jídlo, které obsahuje pouze pár ingrediencí, ale přesto je tak dobré. Jsou to v podstatě špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli papričkami. Pokud vynecháte papričky jedná se o recept Aglio e olio, který pochází z Neapole.

Suroviny na aglio e olio e peperoncino

  • 450 g špaget
  • 60 ml olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • čerstvá chilli paprička (podle chuti a pálivosti)
  • sýr ideálně parmezán nebo pecorino volitelné
  • hrst nasekané petrželové natě volitelné

TIP: Běžně v obchodech můžete sehnat tzv. chilli vlásky. Jsou to sušené chilli papričky, které jsou nakrájeny na velmi tenké proužky, které se do tohoto jídla hodí a navíc skvěle vypadá.

Postup přípravy špaget aglio e olio e peperoncino

  1. Nejprve si uvařte špagety podle návodu. Měly by být al dente tvz. na skus.
  2. Mezitím si ve větší pánvi rozpalte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a chilli papričku. Takto restujte na mírném plameni pouze pár minutek, pozor, aby se vám česnek nepřipálil.
  3. Nyní už jen přidejte slité špagety a promíchejte s omáčkou. Pokud chcete přidat bylinky, přidejte nasekanou petrželovou nať.
  4. Nakonec špagety na talíři posypte strouhaným tvrdým sýrem.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • Hanka

      Skvělé! Co je prosím na fotce to tenké červené?

      • Filip

        Jsou to chilli vlásky. Info najdete v tipu pod surovinami 🙂 Hezký den.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..