Zapečené těstoviny se špekáčkem (uzeninou)

Zapečené těstoviny se špekáčkem (uzeninou)
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    25 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    72

Zapečené těstoviny se špekáčkem (uzeninou)

Zapečené těstoviny se špekáčkem (uzeninou) je rychlé a dobré jídlo, které vytvoříte ze špekáčku nebo salámu. Recept je opravdu jednoduchý a postačí vám pár ingrediencí.

Suroviny na zapečené těstoviny se špekáčkem (uzeninou)

  • 300 g těstovin
  • 4 špekáčky nebo salám
  • 1 cibuli
  • kelímek smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • lžička oregana
  • 2 stroužky česneku
  • sůl & pepř

TIP: Jestliže budete používat salám nebo jinou uzeninu, tak budete potřebovat 2 lžíce oleje na kterém ji orestujete. U špekáčků olej nepotřebujeme, jsou tučné dost.
TIP:
 Pokud máte rádi zapečené těstoviny se sýrem, můžete vmíchat do směsi strouhaný sýr nebo vršek posypat před umístěním do trouby.

Zapečené těstoviny se špekáčkem postup přípravy

  1. Těstoviny dejte vařit podle návodu do vroucí osolené vody. Voda by chutí měla připomínat mořskou sůl.
  2. Špekáčky si nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte najemno a česnek prolisujte.
  3. Kousky špekáčků dejte na pánev, kterou rozpalte a jakmile špekáčky pustí dostatek tuku, přidejte najemno nakrájenou cibuli. Restujte cibuli do zlatova a ke konci přidejte prolisovaný česnek.
  4. Nyní do zapékací mísy umístěte uvařené těstoviny, špekáček s cibulkou a vše zalijte smetanou s rozšlehanými vejci, které předtím osolte špetkou soli. Okořeňte oreganem, solí a pepřem.
  5. Pečte v předehřáté troubě 12-15 minut na 180 stupňů.
  6. Podávejte s červenou řepou nebo nakládanou okurkou.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X